U trendu

Bio je zapušten i preplašen, a transformacija ovog psa rasplakala je sve (foto)

Služba za spašavanje životinja iz Espanjole u Novom Meksiku iz jednog dvorišta izbavila je psa koji je bio toliko zapušten da je ličio na lava.

Bio uplašen

Kada su ga doveli u Espanjola Humane (EH), neprofitnu organizaciju koja se bavi spašavanjem i negom napuštenih kućnih ljubimaca, tim negovatelja je odmah priskočio u pomoć́ ovom jadnom psu, prenosi The Dodo.

Giuseppe arrived via Animal Control in a shocking state of neglect. His entire body was covered in thick, painful,…

Posted by Española Humane on Friday, October 6, 2023

Pokušali su da ga smire i učine da mu bude što prijatnije, ali je pas bio previše uplašen da bi dozvolilo bilo kome da se približi.

– Bio je preplašen, jer nije mogao ništa da vidi i očigledno ga je sve bolelo“, rekao je Alen iz EH tima. Kao da je svaki centimetar njegove kože vrištao od bola.

Sve ga je bolelo

Jedan od članova EH znao je kako će pomoći psu, bez izazivanja dodatnog bola ili stresa.

Odneli su ga u operacionu salu, dali mu sedativ, a zatim započeli zastrašujući zadatak uklanjanja dugačke, zamršene i prljave dlake.

Bio je potreban skoro čitav sat da se sva ućebana dlaka ukloni s tela ovog jadnog psa koji je, kako se ispostavilo posle merenja, na leđima nosio skoro pet kilograma krzna!

Kada se probudio, pas koga su nazvali Đuzepe je živnuo, ali nije znao kako da se ponaša zbog iznenadne prijatne promene.

Njegovi spasioci kažu da je dugo i mirno sedeo na krevetu i polako jeo.

Kad mu je skinuto bezmalo pet kilograma dlake, pokazalo se da ovaj slatki dečko pati od prekomerne težine. Veterinarski tim je otkrio da ima i hipotireozu, što usporava njegov metabolizam, pa kilogrami koje je „nabacio“ utiču na njegovu sposobnost da normalno diše i hoda.

Đuzepeu predstoji dug put do izlečenja, ali ga prijatelji iz Espanola Humane ne napuštaju. I ne žure da ga isprate.

Čekaju udomitelja

– Potrebna mu je ljubav – kažu ovi dobri ljudi koji su veoma srećni što su u mogućnosti da pomognu Đuzepeu.

Iako Đuzepe još nije spreman da ode u novi dom, njegovi prijatelji znaju da će doći dan kad će neka porodica uzeti ovog „bivšeg lava“ koji će živeti srećno do kraja života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar