U trendu

Da li je ovo najslađi gradonačelnik jednog grada? (foto)

Za najnovijeg gradonačelnika Rabit Haša, malenog gradića u Kentakija, izabran je pas Brinet Pavltro. Brin je pit bul od tri godine, a u borbi za fotelju gradonačelnika se protiv mačke Stele i magarca Higinsa, prenosi Hafington post.

EXCITING NEWS! My page is just shy of 1,000 likes! How cool is that?So, it's give away time! Share my page, like this…

Gepostet von Mayor Brynn am Donnerstag, 1. Juni 2017

Za Brin je ovo prvi put da se okušala u politici, ali nije prvi put da Rabit Haš ima psećeg gradonačelnika. Brin im je četvrta za redom, a mandat je preuzela od Lusi Lu koja pripada rasi border koli.

Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brin i dalje privlači veliku pažnju medija.

„Brin je obećala da će lepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rabit Haš, posebno mačke. Inače voli da ganja mačke, ali zaklela se da će se suzdržati od toga“, rekla je njena vlasnica Džordi Bamfort.

Prema pisanju AP, ovaj je gradić premali da bi mu zaista trebao gradonačelnik, ali se od devedesetih organizuju glasanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu da glasaju koliko god puta da žele.

Na zadnjim izborima, održanim u novembru prošle godine, prikupljeno gotovo devet hiljada dolara koji su upotrebljeni za obnovu gradske prodavnice mešovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.