Mačak preživeo pranje u veš mašini (video)

Jednogodišnji mačak Feliks ušao je u bubanj veš mašine svoje vlasnice i preživeo 35-minutno pranje.

Stefani Kerol iz Minesote ispričala je da se okrenula samo na trenutak i da nije primetila kada se Feliks ušunjao u bubanj. Iako ima naviku da proveri bubanj pre uključivanja mašine za pranje i sušenje veša, ovaj put to nije uradila.

“Imam tri mačke i nijedna nikada nije ulazila u bubanj mašine za pranje ili sušenje veša. Međutim, čula sam da se to događa i uvek sam proveravala bubanj. Ovaj put nisam i šokirala sam se kada sam ga videla. Nakon što je mašina za pranje veša završila, Feliks je bio zbunjen, jedva je disao i imao je modrice po celom telu”, napisala je Stefanina ćerka Aša na Fejsbuku.

Feliksa su odmah odveli kod veterinara. Bio je u kritičnom stanju, ali na svu sreću njegovo zdravstveno stanje se poboljšalo.

“Imao je nizak krvni pritisak, nizak broj otkucaja srca, nizak nivo kiseonika, nisku temperaturu, modrice i hemijske opekotine na očima koje su uzrokovale slepilo. Na svu sreću, sada je bolje. Njegovi otkucaji srca vratili su se u normalu i već se mazi s veterinarima i nama”, rekle su vlasnice, a prenosi CDM.

Pokrenuta je kampanja za pomoć Feliksu, a već je premašen iznos koji je bio potreban za njegovo lečenje. Prema Ašinim rečima, sav novac koji ne bude iskorišćen za Feliksovo lečenje, biće doniran u humanitarne svrhe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.