U trendu

Mačor Oskar ima bizarnu supermoć da nanjuši smrt (video)

O njegovoj sposobnosti je napisana i knjiga, a njegovu priču je otkrio dr David Dosa, pomoćnik profesora na Univerzitetu u Braunu.

Maca Oskar ima neverovatnu sposobnost da nanjuši i oseti kad će neko umreti. Naime, ova maca živi u jednom staračkom domu i u više od 50 dokumentovanih slučajeva, bio je pored onih pacijenata koji su posle nekoliko sati preminuli.

https://www.youtube.com/watch?v=N5aRpnT2baw

Osoblje koje radi u staračkom domu nije odmah poverovalo u Oskarovu „supermoć“ pa su odlučili da ga testiraju, tako što su ga stavljali na krevete pacijenata koji su vitalni i prilično zdravi, ali bi Oskar jednostavno otišao na drugi krevet i sklupčao se pored umirujuće osobe.

Profesor Dosa tvrdi da su Oskarova predviđanja retko bila pogrešna u poslednih šest godina, prenosi Sputnjik.

„Oskar je usvojen pre sedam godina kao mače. Od tada ima tu moć da oseti smrt i ne mislimo da je to slučajnost. U knjizi je opisana Oskarova dnevna rutina, kako provodi vreme u sobi, ali i kako retko posećuje i druži se sa pacijentima koji još uvek imaju šansu za život“.

Sa druge strane, on određene pacijente obilazi češće od drugih i ne želi da se odvoji od njih u poslednjim trenucima. Ukoliko bismo ga odvojili od pacijenata uopšte, Oskar bi grebao vrata, pokušavajući da uđe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.