Majmun pretukao čuvara jer je „flertovao“ sa njegovom dragom

Majmunska ljubavna priča iz jednog ukrajinskog zoološkog vrta dobila je neuobičajen epilog. Naime, zaljubljene čimpanze Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO-a, ali nedavno je došlo do nesvakidašnjeg incidenta. Romeo je pobesneo nakon što je Julija pokušala preko stakla da poljubi čuvara Sergeja. Prvo je počeo da udara nju, a kad je čuvar pokušao da ih razdvoji, napao je i njega grizući ga po prstima i ušima, piše The Sun.

Odgrizao mu je komadić desnog uha i udario ga ispod oka, zbog čega nesrećni čuvar ima ogromnu ‘šljivu’. Sergej je uspeo da pobegne i odveze se u bolnicu gde je zbrinut.

Portparol bolnice Andrej Kozačenko rekao je za lokalne medije:

– Njegovo desno uvo i prsti leve ruke su izgriženi, a od tih ugriza nedostaju mu neki delovi uva i prstiju. Učinili smo sve što je u našoj moći da spasimo što se da spasiti.

Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine.

– Šimpanze su opasne životinje sa jakim čeljustima i mogu lako da izgrizu čoveka. Naš čuvar nije trebalo da uđe u kavez, ali već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može da dođe do toga, rekla je Valerija Ivašenko, portparolka ZOO-a.

Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost sa Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uveren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, a on je samo hteo da zaštiti Juliju.

Iz ZOO-a su potvrdili da je majmunski par pre nekoliko meseci dobio prvog potomka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.