Mogu biti vrlo agresivni: Pet najopasnijih rasa pasa na svetu (foto)

Pas je čovekov najbolji prijatelj. On vlasnika zabavlja, štiti i brani. Međutim, neki psi mogu da postanu agresivni prema strancima, pa čak ih i napadu ako osete da je njihov vlasnik ugrožen.

Ovo je pet najopasnijih rasa.

Nemački ovčar

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa današnjice, iako imaju reputaciju kao jedna od najopasnijih. Zbog svojih karakteristika ovi psi se najčešće koriste u vojne i policijske svrhe. Teški su između 30 i 45 kilograma. Inteligentni su, samouvereni, oprezni i neustrašivi, zbog čega ih policija i najviše koristi. Nemački ovčari nisu najbolji izbor za nove vlasnike psa. Kao i svaka druga rasa, i nemački ovčari uz pravilnu dresuru mogu biti odlični porodični psi.

Brazilska doga

View this post on Instagram

Hulk 16 meses. @hulk_filabrasileiro

A post shared by fila brasileiro (@filabrasileiro_) on

Zove se još i brazilski mastif, a veoma je agresivna i zaštitnički nastrojena pasmina što ih čini odličnim čuvarima. Nisu najbolji izbor za neiskusne vlasnike. Čak i uz socijalizaciju i trening, brazilska doga će uvek biti čuvar.

Kanarski pas

Kanarski pas je veoma snažna, masivna i inteligentna rasa. Ovim psima potrebna je rana socijalizacija i trening. Zbog svog jakog nagona za lov, ne odgovaraju najbolje neiskusnim vlasnicima. Ako im ne obezbedite dovoljno aktivnosti mogu postati destruktivni.

Rotvajler

To su mišićavi psi, širokih grudi, jakih, ravnih leđa i snažnih nogu.Vrlo su odani i privrženi i u bilo kojoj situaciji spremni da odbrane svog vlasnika, porodicu i dom.Kada oseti opasnost, istog trenutka kreće u akciju zbog svog veoma razvijenog borbenog i zaštitničkog instinkta. Nikada ne laje bez razloga. Potrebna mu je sloboda, i ne podnosi da ostane suviše dugo vezan. Može da bude veoma disciplinovan ako njegov vlasnik ima dovoljno autoriteta.

Pit Bul

View this post on Instagram

Black Smile 🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦍🔥🎱 @black_american_bully 🔥 FOLLOW THE BEST AMERICAM BULLY IN 🔥🔥🔥🔥👉👉👉 @bullies.worlld 👈👈🔥🔥🔥 #americanbully #americanbullys #americanbullylove #americanbully4life #americanbullypuppy #americanbullybrasil #americanbullyofficial #americanbullyworld #americanbullylove #americanbully_feature #americanbullybreed #americanbully_feature #bullymag #bullymagazine #follow #americanbullybrasil #americambullysaopaulo #doglovers #dogslovers #maresias #litoralnorte #business #cachorros #melhoramigo #bullybrasil #americanbullybraseiro #pitbullbrasil #pitbull #pitmonster #saopaulo #abkc #puppy #puppylove from @unleashedkennelz

A post shared by Pit Bulls of Instagram (@pitbulls.worlld) on

Nažalost, ova rasa je najviše korišćena za borbe pasa u svim delovima sveta. Takođe je proglašen najopasnijim psom u Americi. Oni su izuzetno snažni psi sa zastrašujuće jakim ugrizom, zbog toga ne čudi da ih se mnogo ljudi boji. Ovi psi su nekada imali nadimak psi dadilje, ali nakon svih negativnih novosti vezanih za pit bulove, većina ih doživljava potpuno drugačije. Opasni su i mogu biti agresivni, ali uz pravilan trening i ranu socijalizaciju, mogu postati fenomenalni kućni ljubimci.

(World Dog Finder)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.