Muke s njima: 5 najtvrdoglavijih rasa pasa, oglušuju se o svaku komandu

Pripadnici ovih pet pasmina nisu dobar izbor za vlasnike početnike, pošto uvek žele da je po njihovom.

Njima je potreban vlasnik čvrste volje koji će znati dobro da ih izdresira.

5. Rotvajler

https://www.instagram.com/p/CWV4CWDpoun/

Ovaj snažni pas može da bude divan porodični ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika i ako ga se dobro dresira, bez popuštanja i uz čvrstu doslednost. Ako disciplina izostane, rotvajler može početi da se ponaša kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

4. Džek Rasel terijer

Nestašni i razigrani Džek Rasel terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primeti da je on neodlučan. Ovo su žilavi, pametni i energični psi.

3. Jazavičar

Veliki pas u malom pakovanju – tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavičara. Prilično su nezavisni i svojevoljni, pa se neće plašiti da se uhvate u koštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

2. Engleski buldog

Reč je o izuzetno inteligentnoj rasi čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora da poštuje svog vlasnika jer, ako se to ne dogodi, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

1. Bigl

Simpatično nezavistan, bigl će naći zabavu bilo gde ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa ili ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom telu bigla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.