U trendu

Ne linjaju se i ne laju: Pet rasa koje su najbolje za život u stanu (foto)

Ako živite u stanu i razmišljate da nabavite psa, važno je najprije znati koje su to rase kojima odgovara život u manjem i zatvorenom prostoru. Osim što će ljubimac obogatiti vaš život na više načina, i vi se treba da se potrudite da pas uživa u novoj porodici i novom prostoru koji će mu postati dom.

Neke rase jednostavno nije poželjno držati u stanu jer su prevelike, energične i preglasne. Ali ovih pet pasmina se prema istraživanjima najbolje snalaze u manjem prostoru.

Engleski buldog je mišićava rasa koja se vrlo lagano prilagođava na život u gradu ili selu. Oni nemaju nikakvih problema da spavaju, jedu i opet spavaju. Ponekad znaju da budu neaktivni, ali svakako ih je dobro uključiti u aktivnosti poput igre, hodanja i trčanja. Oni vole sve ljude, po pravilu nisu bučni, i uz nekoliko češljanja nedeljno nećete imati previše problema s linjanjem.

View this post on Instagram

He’s watching me, isn’t he? 👀🦩

A post shared by Hatshepsut | “Hattie” 🐕 (@here_comes_hattie) on

Briselski grifon je rasa poznata po svom posebnom izgledu glave. Iako su se prvenstveno koristili za lov pacova, postali su poznati kao mali, veseli i znatiželjni kućni ljubimci. Dobri su prema ljudima, spadaju u prosečne rase prema linjanju, ali su i aktivni i zahtevaju dosta vežbe.

View this post on Instagram

Sitting pretty // @lindseychentx

A post shared by Boston Terriers (@bostonterriers) on

Bostonski terijer je lepo građeni pas koji je dobio naziv američki džentlmen. Reč je o nežnim kućnim ljubimcima koji žele da udovolje vlasnicima. Ova rasa ne laje ako baš nije potrebno i jako se malo linja.

Bišon je prvi izbor ako želite kućnog ljubimca koji će biti uvek veseo i druželjubiv. Oni će biti apsolutno uvek raspoložen osim kada ih ostavite same. Radi se o psima koji se odlično adaptiraju na život u malim prostorima, odlični su za početnike, obožavaju sve, ne laju i slabo se linjaju, prenosi Index.

Basenji je jedna posebna rasa poznata po tome što ne laje. Tačnije, imaju neobičan grkljan pa proizvode zvukove koji nisu nalik na lajanje, nego jodlovanje. Linjaju se vrlo malo, prijateljski su raspoloženi i vrlo su inteligentni. Ova ras ipak zahteva svakodnevnu fizičku aktivnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.