U trendu

Oprezno: Ovo nikako ne smete da radite sa ljubimcima na vrućini (foto)

Vlasnici pasa ovih dana će morati svoju rutinu da prilagode situaciji.

„VAŽNO‼️ Ne šetajte svoje najmilije tokom dana – šetajte ih rano ujutru ili kasno uveče. Čuvajte ih. Ne sedite u kafićima zajedno sa njima, temperature su previsoke za njih“, upozorava magazin Pas i podseća građane da za napuštene životinje iznose vodu kako bi im makar malo olakšali ove vrućine.

Veterinarka Pola Bojden dala je još neke važne savete kad su u pitanju kućni ljubimci i vrućine.

„Ako psa vodite napolje, mora da ima hladovinu i dovoljno sveže vode koju može da pije. Naravno, nipošto ne ostavljajte psa u automobilu, ni sa otvorenim prozorom ili uključenom klimom. Za šetnju sa psom, proverite teren na koji planirate da idete, posebno ako je u pitanju asfalt, i poslužite se testom od pet sekundi. Prislonite šaku na tlo, ako vam je vrelo posle pet sekundi, ni psu neće biti prijatno da tuda hoda šapicama“, rekla je ona, a prenosi Mondo.

Pas mora posebno ovih dana da uvek ima svežu vodu za piće, a možete ga rashladiti i tako što ćete mu krzno polivati malim količinama vode sobne temperature. Neki vlasnici pokušaju da psa pokriju mokrim peškirom, ali je to greška jer ne dozvoljava protok vazduha koji mu je potreban.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar