Ovi psi nisu mnogo privrženi ljudima: Sedam rasa koje se ne vole da se maze (foto)

Mnogi psi vole da se maze i žele da provedu svaki trenutak sa svojim vlasnicima, ali to nije uvek slučaj. Neke rase su izuzetno lojalne svojim porodicama, ali to ne znači da uživaju u fizičkom kontaktu i igri sa svojim vlasnicima. Ove rase su poznate po svojoj samostalnosti i zatvorenosti, zbog čega se ne preporučuju osobama koje traže psa kojeg satima mogu da maze.

Ispod je lista od sedam rasa koje nisu mnogo privržene ljudima, kako ih je naveo The Scotsman. Važno je napomenuti da se mnoge od ovih rasa ne preporučuju početnicima jer mogu biti agresivne, prenosi Index.hr.

Avganistanski hrt

Avganistanski psi su elegantni psi koji imaju prelepu dugu dlaku. Ranije su se uzgajali u lovne svrhe, zbog čega su veoma selektivni kada biraju kome da posvete pažnju. Obično se vezuju samo za jednu osobu kojoj su posebno posvećeni, a druge ignorišu.

Shiba inu

Šiba Inu je jedna od najpopularnijih japanskih rasa pasa. Ovi psi su poznati po svojoj lojalnosti, ali to ne znači da uživaju u maženju. Poput mačaka, sami će prići svojim vlasnicima kada požele pažnju. Zbog svoje nezavisne prirode i agresivnosti prema drugim psima, šibe najviše uživaju u sopstvenom društvu.

Basenji

Zbog svoje nezavisnosti, basenji podsećaju mnoge ljubitelje pasa na mačke. Ovi psi ne vole da pokazuju ljubav, ni prema svojim vlasnicima ni prema strancima. Veoma su aktivni i umesto maženja preferiraju fizičke aktivnosti poput trčanja.

Aljaski malamut

Aljaski malamuti su uzgajani da vuku sanke, zbog čega imaju jaku radnu etiku i nezavisan duh. Najviše uživaju u fizičkim aktivnostima i ne vole strance.

Šarpej

Sa svojim ljupkim, naboranim licima, psi šar pej izgledaju kao stvoreni za maženje. Iako su zaštitnički nastrojeni prema svojim porodicama, ne vole da pokazuju ljubav, a agresivni su prema strancima i drugim psima.

Čau Čau

Čau čau psi izgledaju kao plišani medvedići, ali to ne znači da vole da se grle i maze. Veoma su nezavisni i često se ponašaju ravnodušno prema vlasnicima, dok prema strancima mogu biti agresivni.

Česapik retriver

Iako su labradori i zlatni retriveri poznati po svojoj društvenoj i ljubaznoj prirodi, njihovi rođaci, retriveri iz zaliva Česapik, su potpuna suprotnost. Česapik retriveri su odlični lovački psi, ali u slobodno vreme radije bi bili sami nego na kauču sa svojim vlasnikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.