U trendu

Ovih 5 rasa imaju najjači zaštitnički instinkt prema svom vlasniku

Vlasnik je čitav svet svakom psu i čovek treba što više da im uzvrati ljubav. Neke rase su posebno zaštitnički nastrojene, a saznajte kojih je to 5 rasa pasa koji su spremni na sve za svoje vlasnike.

1. Akita

Akita je izuzetno lojalna i čvrsto se vezuje za svog vlasnika, a takođe je i veoma inteligentna.

Ova rasa je poznata po izuzetno zaštitničkom ponašanju kako prema svojim vlasnicima tako i prema svom domu, i veoma je oprezna prema strancima.

Ako često dočekujete goste u svom domu, dobro razmislite da li je Akita pravi pas za vas, a najbolji savet bi bio da pitate stručnjaka za ovu divnu rasu.

2. Rotvajler

Rasa uzgajana u Rimskom carstvu za čuvanje i zaštitu stoke. Dok su okruženi svojom porodicom, rotvajleri imaju tendenciju da se ponašaju divlje, ali u društvu stranaca biće oprezni i zaštitnički nastrojeni. Rana socijalizacija i obuka su neophodni kako rotvajler ne bi postao agresivan.

Svako ko poseduje ili želi da nabavi rotvajlera mora imati na umu da je to veoma inteligentan, radni pas kome je potrebno mnogo vežbanja i mentalne stimulacije.

3. Doberman

Mnogi osećaju strahopoštovanje prema kralju elegancije među psima, ali to je zapravo veoma nežan pas koji voli da bude u blizini svog vlasnika i voli da oseti njegov dodir i maženje.

Dobermani deluju ozbiljno i oštro, ali u stvari mogu biti veoma blesavi.

Često su rezervisani prema strancima i u stanju su da osete da li je osoba opasna.

Ako osete opasnost, za nekoliko sekundi će se od ludog psa pretvoriti u zaštitnika i neće oklevati da učine bilo šta da zaštite svog vlasnika.

4. Nemački ovčar

Najpoznatiji policijski i vojni psi, nemački ovčari imaju genetiku da zaštite svoju porodicu.

Pravilna obuka i socijalizacija su veoma važni za nemačkog ovčara jer u suprotnom može postati veoma agresivan. Nemački ovčar ne voli da bude lenj i najsrećniji je kada je u pokretu i kada može da iskoristi ogromnu energiju koju ima.

Ako mu se to ne pruži, on će kopati po smeću, žvakati nameštaj ili obavljati druge neprijatne aktivnosti.

5. Malinoa, belgijski ovčar

Eksplozija energije – to je najbolji način da se opiše belgijska Malinoa.

Ako nemate vremena da svaki dan posvetite nekoliko sati za trening svog psa, onda ova rasa nije najbolji izbor za vas.

Važno je naglasiti da svako ko želi belgijsku malinou mora biti iskusan vlasnik pasa.

Pripadnici ove rase imaju izuzetno jak zaštitnički instinkt i bez čvrstog vođstva i obuke mogu postati veoma agresivni i ozbiljno povrediti druge kućne ljubimce i ljude.

Ovom snažnom i inteligentnom psu potrebno je mnogo fizičke aktivnosti i mentalne stimulacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar