Ovih 7 rasa pasa važe za najhiperaktivnije

Psi su deo naše porodice i želimo da im pružimo najbolji mogući život, ali ponekad njihova energija može postati smetnja. Ovo su najhiperaktivniji psi.

Ako posedujete ili odlučite da udomite psa koji se nalazi na listi sedam najhiperaktivnijih rasa pasa, koju je sastavio portal 3 million dogs, treba da znatie nekoliko trikova kako biste svog krznenog prijatelja držali pod kontrolom.

Ne zaboravite da je uznemiren pas najčešće onaj kojem je dosadno, stoga uvek pazite da mu pružite dovoljno vežbe, fizičke i mentalne, kako biste osigurali da vaš novi član porodice ostane zdrav i srećan.

Australijski ovčar

Australijski ovčar jedna je od najpametnijih i najaktivnijih rasa pasa, koja zahteva svakodnevni trening i fizičku vežbu za održavanje zdravog uma i tela. Zato, ako odlučite da udomite australijskog ovčara, trebali biste da osigurate vremena za duge, svakodnevne šetnje.

Ako im se ne pruži dovoljno vežbe i aktivnosti, mogu postati destruktivni i neposlušni pa počnu da se „iživljavaju“ na nameštaju i ukućanima.

Graničarski škotski ovčar

„Border Collie“ je još jedna vrlo inteligentna rasa koja takođe može postati destruktivna ako mu ne osigurate dovoljno vežbanja i svakodnevnih aktivnosti. Vrlo su energični, a ako ne pronađu način da oslobode tu energiju, postaće preterano hiperaktivni.

Da biste izbegli negativno ponašanje i štetne posledice, pobrinite se da je vaš pas aktivan i da ima stabilnu, uravnoteženu ishranu.

Sibirski haski

Haskiji vole avanturu. Razigrani su i rado trče satima okolo s drugim psima ili sa svojim ljudskim prijateljima. Ako ne ispunite potrebe ovog psa za aktivnim načinom života i izazovnim atletskim sportovima na otvorenom, mogli biste naići na katastrofu u svojoj dnevnoj sobi.

Haskiji su tokom leta posebno hiperaktivni jer ne vole visoke temperature. Da bi izbegli negativno ponašanje haskija, trebali biste da mu omogućite mogućnost rashlađivanja tokom vrućih letnih dana.

Dalmatinac

Dalmatinci mogu trčati satima i retko se umore. Ovaj pas mora biti aktivan i da živi u velikom dvorištu, inače će mu postati dosadno, a Dalmatinac kojem je dosadno sam će pronaći način da se zabavi, koji vam se baš neće svideti.

Obavezno ga zaokupite aktivnostima i kupite mu mnogo igračaka pa ga ne ostavljajte samog dugo vremena u kući.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su najpopularnija opcija za porodice jer pružaju mnogo ljubavi i zaštite prema deci i odraslima. Živi su, energični i uzgojeni da love i stoga mogu postati hiperaktivni ako u svom životu nemaju dovoljno fizičkih i mentalnih izazova.

Džek Rasel terijer

Džek Rasel terijer je mali pas koji može napraviti štetu u kući ako mu je dosadno. Ova rasa izvorno je korišćena za lov na lisice, zbog čega je jako izdržljiva i energična. Zahteva svakodnevno vežbanje, zdravu ishranu i dovoljno mesta za trčanje i istraživanje.

Čivava

Čivava je veličinom najmanja rasa na svetu, ali ovim psima energije ne nedostaje. Uz razigranu ličnost i nezaustavljiv temperament, lako mogu postati destruktivni ako ne dobiju dovoljno pažnje i ako im se ne omogući svakodnevno vežbanje i aktivnosti.

Oni vole da budu oko ljudi i igraju se na otvorenom i jako vole šetnju. Ako želite da imate sretnog i mirnog psa, svakako biste trebali da izdvojite vreme za igru sa svojom čivavom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.