U trendu

Ovo je prvi signal koji pas daje pre nego što vas napadne i ugrize, upozoravaju stručnjaci

Uvek treba obratiti pažnju na to kako se ophodimo prema psima, jer su razlozi za agresivno ponašanje različiti.

Stručnjaci iz regiona su analizirali ovu tematiku i rekli su svoje mišljenje u vezi sa ovim. Akcenat se stavlja na dobro prepoznavanje pokazatelja da je psu nelagodno!

Prvi pokazatelj koji pas ispoljava, jeste pokušaj odlaska od izvora stresa. Spustiće uši uz glavu i otići. Ako mu kojim slučajem ne dopuste da ode, on će priljubiti telo uz pod i podviti rep. Biće potpuno ukočen i gledaće u jednom pravcu. Ali ukoliko smo toliko uporni, da zanemarimo sve ove znakove, pas će da počne da reži.

Režanje pokazuje to, da je čovek sve ostalo zanemario i zato nije dobro kažnjavati psa kada reži, već se treba pomeriti od njega. Škljocanje zuba je još jedan pokazatelj koji prethodi ujedu, ujedno i poslednji znak upozorenja.

Nakon toga sledi ujed psa.

Naravno, uvek treba biti oprezan, jer je kod nekih pasa prelazak iz jedne faze upozorenja u drugu veoma brz, a kod nekih izostaju određeni oblici upozorenja, upozoravaju stručnjaci.

Stručnjaci upozoravaju da kažnjavanje režanja neposredno dovodi do preskakanja svih ostalih signala upozorenja, pa tako dolazi do agresije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar