U trendu

Ovo su najprivrženije rase pasa, svaki trenutak žele da provedu uz svoje vlasnike

Iako je svaki pas odan i privržen svom vlasniku, određene rase pasa posebno su poznate po ovim karakteristikama. Ako tražite psa koji će svaki mogući trenutak provesti uz vas, koji će biti poput vaše senke, portal WagWalking izdvojio je 11 pasmina koje bi mogle da vam se dopadnu.

U nastavku donosimo listu najprivrženijih rasa koje svoje vlasnike prate u stopu.

Mađarska vižla

Mađarske vižle izuzetno su vezane za svoje vlasnike. Ova energična rasa, uzgojena za lov, idealna je za aktivne ljude koji uživaju u spoljnim aktivnostima. Njihova odanost i želja za društvom čine ih savršenim suputnicima u svakodnevnim avanturama.

Labrador

Labradori su sinonim za ljubav i privrženost. Uprkos svojoj veličini, labradori obožavaju da povode vreme u krilima svojih vlasnika, tražeći pažnju i ljubav. Njihova sposobnost da osete i reaguju na ljudske emocije čini ih izvrsnim izborom za terapijske pse.

Graničarski škotski ovčar

Graničarski škotski ovčari poznati su po svojoj neumornoj energiji, a uz to su izuzetno vezani za svoje vlasnike. Jako su inteligentni i vole da udovoljavaju svojim vlasnicima, zbog čega ih prate poput senke.

Maltezer

Maltezeri su kroz istoriju uzgajani isključivo kao kućni ljubimci pa je njihova potreba za ljudskim društvom duboko ukorenjena. Njihova minijaturna veličina omogućava im da budu savršeni pratioci u svim situacijama, bilo kod kuće ili na putovanjima.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati po svojoj blagoj i nežnoj naravi. Njihova privrženost vlasnicima čini ih idealnim porodičnim psima. Njihova sposobnost prilagođavanja i odanost čine ih nezamenjivim delom svake porodice.

Nemački ovčar

Nemački ovčari jedni su od najboljih pasa čuvara, a ta karakteristika proizlazi iz činjenice da su izuzetno odani svojim vlasnicima. Ovi psi prate svoje vlasnike u stopu kako bi ih mogli čuvati u svakom trenutku.

Mops

Mopsovi su poznati po svojim simpatičnim licima i veseloj naravi. Izuzetno su vezani za svoje vlasnike i radije će provesti vreme uz njih nego se igrati s drugim psima. Njihova potreba za društvom čini ih idealnim kućnim ljubimcima za one koji traže neprekidnu ljubav i pažnju.

Šetlandski ovčar

Ova rasa, poznata po svojoj ulozi u čuvanju stoke na Šetlandskim ostrvima, izuzetno je privržena svojim porodicama. Njihova energija i želja za zaštitom često se manifestuju kroz igru i pažnju, čineći ih izvrsnim kućnim ljubimcima za aktivne porodice.

Italijanski hrt

Italijanski hrtovi još su jedna rasa poznata po izuzetnoj odanosti i privrženosti svojim vlasnicima. Njihova plašljiva narav i potreba za stalnim društvom čine ih idealnim pratiteljima za osobe koje žele psa koji će biti uz njih u svakom trenutku.

Doberman

Dobermani su odani i zaštitnički nastrojeni. Njihova privrženost često se odražava kroz stalno praćenje vlasnika, pružajući sigurnost i društvo u svakom trenutku. Isto tako, dobermani više vole da provode vreme u kući uz svoje vlasnike nego u dvorištu.

Australijski ovčar

Australijski ovčari su izuzetno energični i verni. Za svoje su vlasnike vezani poput prilepka, što ih čini idealnim psima za porodice koje traže aktivnog i odanog psa. Ali imajte na umu da su jako aktivni i potrebno im je puno vezbe i mentalne stimulacije, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)