Prestrašno: Sahranili živog psa

Jedan pas u Rusiji bio je živ zakopan, ali je uspeo da izađe na površinu i pronađe pomoć.

Sedmogodišnjeg nemačkog ovčara Kirjušu su vlasnici živog sahranili, a pronašla ga je žena koja je prolazila automobilom, na severu Rusije. Ona je, u prvi mah, samo prošla pored njega, ali ju je prizor iscrpljene životinje pratio, pa je morala da se vrati, kako je objasnila.

Ona je odvezla psa u najbliži azil, koji se nalazio čak 150 kilometara dalje od mesta na kom ga je našla, a nakon što je jeo, sve vreme je spavao tokom vožnje.

Kada je životinja stigla u azil, odatle su počeli da objavljuju njegove fotografije. Saznali su da je iz naselja Jemva, a sami vlasnici su se javili. Kako su oni objasnili, navodno im je rečeno da je pas bolestan i zato su odlučili da ga „iz milosrđa“ ubiju i sahrane.

Priznali su da su mu ubrizgali sredstvo koje je trebalo da mu okonča život, a šapa mu je još bila obrijana tamo gde je primio, navodno smrtnosnu, injekciju. Sahranili su ga blizu auto-puta Uhta-Siktivkar, a kako su iz azila rekli, vlasnici su se izvinili jer su ga zakopali živog.

Testovi veterinara, međutim, pokazali su da životinja nema nikakvih ozbiljnih medicinskih problema i da je zdrava, osim što pati od gladi i izloženosti hladnoći.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.