U trendu

Psovao svog psa i završio na sudu: Zabranili mu da pet godina ima kućne ljubimce

Džošua Ponsford (23) izjasnio se krivim za krivično delo protiv dobrobiti životinja. Dobrotvorna organizacija za životinje prijavila je Ponsforda sudu nakon što su čuli njegov snimak u kojoj verbalno vređa svog psa, rotvajlera Lulu.

Ponsfordu su na sudu u Bristolu zabranili držanje životinja na pet godina

Na snimcima se može čuti kako vlasnik viče na svog ljubimca. Na jednom snimku, koja traje 59 sekundi, može se čuti Ponsforda kako govori: ‘Uđi u svoj  j***** krevet odmah, uđi u svoj krevet, sad, sad i ostani tamo. Mala prljava džukelo’

Snimak takođe sadrži zvuk udaraca i jecanja pre nego što se čuje Džošua koji viče: ‘Ti i tvoja loptica. Dosta mi je svih tvojih igračaka i umukni’.

Na drugom snimku se takođe čuje kako Džošua zlostavlja svog rotvajlera: ‘Ponovo ću prošetati do prodavnice i kupiću sebi nešto za jelo. Nemoj ni pomisliti na krađu’, a onda se začulo kako pas cvili i laje.

Uz petogodišnju zabranu vlasništva nad životinjama, na koju se tri godine ne može uložiti žalba, Ponsford je dobio šest nedelja policijskog časa.

Takođe mora da ispuni 20 dana zahteva za rehabilitacijskim aktivnostima i treba da plati 200 funti plus 90 funti doplate za žrtvu. Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama je preuzelo staranje o psu i Lulu se trenutno nalazi u bristolskom Centru za spašavanje životinja, gde još uvek prolazi rehabilitaciju.

Osoblje je reklo da je Lulu divan pas i da se dobro povezala sa svojim njegovateljima, ali da joj je još uvek potrebno vremena da se prilagodi novim situacijama pre nego što pronađe novi dom.

Ponsford je porekao da je fizički povredio svog psa, ali priznao je da je njegovo ponašanje bilo neprikladno.

– Moje je mišljenje je da je Lulu veoma patila kao posledica mentalnog straha i terora koji su rezultat verbalnog zlostavljanja Ponsforda, što je prikazano na audio snimcima. Psi reaguju na ton i glasnoću glasa. Osetljivi su i patiće od straha ako ih verbalno zlostavljaju, naročito ako se to ponavlja ili je dugotrajno – rekao je veterinarski hirurg Dejvid Martin, a prenosi Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.