U trendu

Svaki vlasnik ljubimaca mora da zna ovih 5 trikova za čišćenje kuće (video)

Ljubimci uvek donose radost svojim vlasnicima i čine svaki dom punim života. Međutim, svaki vlasnik ljubimaca zna da održavanje doma za njima stvara prave muke. Zato vam donosimo neke savete za čišćenje koji će vam pomoći da vam kuća bude uvek sveža i sređena.

Koristite gumene rukavice

Dlake sa tepiha i nameštaja možete lako ukloniti gumenim rukavicama. Dlaka se lepi za sloj gume na prstima. Rukavice zatim jednostavno potopite u vodu kako bi uklonili prljavštinu.

Uklonite mirise sa prekrivača

Ako vaši ljubimci vole da provode vreme u krevetu, ali za sobom ostavljaju dlake i neprijatne mirise, imamo jednostavno rešenje za vas. Dodajte šoljicu sode bikarbone prašku tokom pranja u mašini i prekrivači će biti kao novi.

Stavite ljubimcima bandanu (maramu) oko vrata

Ovaj modni dodatak će ih podjednako i ulepšati, ali i sprečiti da im se krzno od pljuvačke umaže tokom jela. Pazite samo da bandanu perete svakodnevno.

Podmažite im posude za jelo

Kada se hrana osuši i zalepi za posudu, miris postaje nepodnošljiv. Ovo ćete izbeći ako nakon pranja posudu iznutra namažete maslinovim uljem. To će sprečiti da se hrana zalepi, a olakšaće vam kasnije i čišćenje.

Uklonite tragove grebanja sa nameštaja

Sami u svojoj kuhinji možete napraviti ovo magično sredstvo. Pomešate 3/4 šoljice ulja sa četvrtinom šoljice sirćeta i rastvor krpom nanesite preko oštećenih površina. Dobro utrljajte preko ogrebotina i odmah ćete primetiti razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.