Top 5 najumiljatijih i najmanjih kućnih ljubimaca (foto)

Minijaturni, slatki, ma prosto neodoljivi. Osim toga, o njima je lako brinuti, pa su idealni za ljubitelje životinja koji žive u stanu. Ovi kućni ljubimci će vas  osvojiti na prvi pogled.

Hrčak

Ovaj kućni ljubimac se ponekad naziva džepnim kućnim ljubimcem. Oni su veoma zabavni i živahni. Možete ih nositi i igrati se sa njima bilo gde. Vrlo je lako brinuti se o njima zbog čega su poznati kao najmanji kućni ljubimci za domove i pogoduju i odraslima i maloj deci.

Zečevi

Zečevi su savršeni kućni ljubimci za decu jer su umiljati i vole da se igraju kao prava deca. Možete kupiti razne vrste u zavisnosti od toga koji vam se dopada.

Feretka

Veoma su živahne, pažljive i prekrivene krznom. Feretke su mali kućni ljubimci koji su dobri i za decu i odrasle. Lako je brinuti se o njima jer im nisu potrebni redovni tretmani čišćenja.

Kornjače

Ukoliko ste lenji, ovo je idealan kućni ljubimac za vas i lako ga možete zadržati na jednom mestu. Njena sposobnost da ostane bez prljavštine čine kornjaču dobrim ljubimcem za decu i odrasle.

Činčila

Ovo je vrlo lep kućni ljubimac koji je veoma čist i divan i ima životni vek do 10 godina. Postoje velike razlike u karakteru svake činčile. Ima nežnijih i mirnijih, ali isto tako i pravih malih vragolana. Izuzetno su inteligentne životinje i najaktivnije su u večernjim satima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.