U trendu

U ovom gradu uvedena kazna od 750€ za one koji ne pokupe izmet svog psa

Beržerak, turistički gradić na jugozapadu Francuske, uveo je kaznu od 750 evra za vlasnike koji ne pokupe izmet svojih pasa na javnim mestima.

„Osobe koje šetaju svoje pse dužne su odmah, da na bilo koji prikladan način pokupe životinjski izmet s ulica, iz parkova, vrtova i sličnih mesta, u skladu s gradskom odredbom od 11. aprila. Kazna u iznosu od 750 evra verovatno je najveća u Francuskoj“, smatra gradski odbornik zadužen za pitanja životinja, veterinar Loïc Dombreval.

„Pseći izmet može da bude prava pošast u gradovima, što na kraju rezultira stigmatizacijom pasa i posebno njihovih vlasnika“, rekao je za AFP. Iz gradske uprave Beržeraka u prilog uvođenju nove mere kažu da „žele da garantuju sigurnost i javno zdravlje“.

Gradske vlasti od vlasnika pasa zahtevaju i da, kad krenu u šetnju sa svojim ljubimcima, sa sobom ponesu „najmanje dve kesice za prikupljanje“ psećeg izmeta, koje se dele besplatno, jer je za one koji ih nemaju propisana kazna do 38 evra. Beržerak se nalazi samo dva sata vožnje od Bordoa i njegovi stanovnici žive uglavnom od turizma, zbog čega gradske vlasti naročitu pažnju posvećuju čistoći i prijatnom okruženju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar