U trendu

Verni do smrti: Jednom kad nađu partnera, to je za ceo život

Papagaji – tigrice  Vrlo su društvene i mogu da budu jako tužne ako nemaju društvo. Jedne su od najvernijih životinja. Da bi bile srećne u kavezu treba im partner, a ako se prihvate, nikad neće ostaviti jedno drugo. Smrt jednog partnera za drugu tigricu je katastrofalna i mogu da pate od ekstremne tuge.

Dabar  Ovo su monogamne životinje koje svojim partnerima ostaju verne do smrti. Zajedno izgrađuju brane, gnezda, stvaraju velike tunele i pomažu jedno drugom kako bi preživeli. Kad odrastu, mladi dabrovi napuštaju koloniju kako bi formirali novu. Ako im nedostaje hrane, dabrovi će ostati sa porodicom dok hrana ne postane dostupnija. Čak i kada se osamostale, dabrovi ne odlaze daleko od roditelja.

Labudovi žive u paru. U zimskim mesecima sele se na jug. Kada upoznaju potencijalnog partnera, plove jedno kraj drugog i stvaraju specifične oblike vratovima. Jednom kada polože jaja, ženka se brine o njima, iako i mužjak zna da je zameni. Vrlo su verni i zaštitnički nastrojeni prema teritoriji na kom se razmnožavaju. Mogu da budu vrlo agresivni prema drugim labudovima, čak i prema ljudima. Sa svojim odabranikom žive ceo život, a nakon smrti jednog od partnera, nikad više ne traže nikog drugog.

Sivi vukovi Žive u čoporu u kom postoji jasna hijerarhija. Na vrhu su alfa mužjak i alfa ženka. Verni su svom partneru i sa njim ostaju do kraja života.

Sove Vrlo su verne ptice i ostaju monogamne partneru ceo život. Zajedno rade i brinu se o svojim mladuncima. Sove su inače vrlo zaštitnički nastrojene pa majke često gube život u nastojanju da zaštite svoje mlade.

Beloglavi orao Ima jednog partnera za ceo život. Verni su do smrti ili do trenutka ako postoji problem sa impotencijom. Zajedno grade gnezdo i brinu se o mladuncima pružajući im toplinu i hranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.