U trendu

Znate li zbog čega psi obožavaju da kopaju rupe u zemlji

Sigurno ste se pitali zašto neki psi baš vole da kopaju rupe. Ljudi koji žive u kućama znaju da ova aktivnost nije nimalo zabavna jer celo dvorište može biti prekopano.

Zašto psi kopaju?

Zbog zabave

Šape vašeg psa su dizajnirane za kopanje, stoga je logično da ih koriste za to. Kopanje im je često samo zabava. Ali mnogim vlasnicima to nije uopšte zabavno.

Oslobađanje od dosade i stresa

Kopanje psima pomaže da izbace iz sebe višak energije i da se reše dosade kada im vlasnik ne posvećuje dovoljno pažnje. Isto tako, kopanje može biti znak stresa, koji je prouzrokovan manjkom fizičkih aktivnosti.

Mali pseći projekt

Kopanje se može smatrati i psećim projektom. On možda gradi svoju kućicu, mesto u koje se povremeno može sakriti ili pronaći zaklon od vrućine ili hladnoće.

Zbog plena

Ako u dvorištu imate krtice ili poljskog miša uz psa koji želi da se dokopa svog plena, nemojte se iznenaditi ako vaše dvorište postane puno rupa.

Žele da pobegnu 

Psima ponekad dvorište postane premalo, dosadno pa žele da istraže i spoljni svet. Neki psi iskopaju rupu kod ograde da bi izašli, pojeli nešto, pronašli novo društvo pa se onda vratili u svoj dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.