U trendu

Farmerke za izbeglice

Izbeglice širom sveta dobile su neočekivanu pomoć – od jednog umetnika. Džoni Dar je svojim kultnim, pionirskim radovima već pomerao granice predstavljanja originalnih oblika umetničkih izraza kroz slikanje, ilustracije, modu, dizajn, bodi art, multimedije i muziku, a sad je pokrenuo globalni projekat „Farmerke za izbeglice” kao odgovor na najveću humanitarnu krizu našeg doba.

Na Darov poziv da doniraju svoje farmerke, koje je on oslikao i ponudio na javnoj internet aukciji 22. jula (akcija će trajati do 30. oktobra) odazvalo se stotinu poznatih ličnosti iz sveta filma, mode, umetnosti i muzike, među kojima su Rajan Gosling, Viktorija Bekam, Danijel Radklif, ser Elton Džon, Ana Vintur, Klaudija Šifer, Deni Minog, Ema Votson, Eva Longorija, Florens Velč, Heder Grejam, Kejt Mos, Lili Alen, Pink, Rejčel Makadams, Šeron Stoun…

Sav prikupljeni prihod je namenjen organizaciji „Međunarodni komitet spasa” i pomoći će da se finansiraju inicijative ove organizacije koja svakog dana pomaže milionima izbeglica širom sveta, uključujući i Srbiju.

Dar će takođe oslikati izvestan broj farmerki tokom 10 dana boravka u izbegličkom kampu, kako bi prikazao istrajnost i odlučnost potrebne milionima izbeglica koje žele da završe svoje putovanje i ispune san o novom domu i novom početku.

Projekat „Farmerke za izbeglice” biće završen izložbom farmerki u Galeriji „Sači” u Londonu i gala večerom poslednjeg dana aukcije.

(A. M., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar