Kako se obući za izlazak? (saveti za muškarce)

Petak je i spremni ste da se provedete kao nikad u životu, ali kada otvorite orman, vidite svoju dosadnu, nemaštovitu i, nadasve, previše puta nošenu garderobu. Sa kiselim osmehom zvanim „kakvo iznenađenje“ vadite svoju standardnu kombinaciju, spremni da obučete istu majicu i iste pantalone po jubilarni 3456. put. Šta se nalazi u vašem ormanu? Očekivano je da imate bar jedno odelo i nekoliko košulja. To je ono što je već „klasika“ i što imaju gotovo svi muškarci. Ali odeća za izlazak je način da pokažete svoju različitost, stil, smisao za modu i da izgledate sjajno.

To što idete u noćni klub ne znači da treba da obučete neonsku zelenu majicu i da stavite crvene naočare – to neće privući pripadnice lepšeg pola. Treba da se izdvojite iz gomile time što ćete biti obučeni elegantno, samopouzdano i uz pravu notu ličnog stila. Evo nekih predloga.

Večera i bioskop

Izlazak u restoran i u bioskop ne zahteva najelegantiju garderobu iz vašeg „arsenala“, ali takođe ne treba da izgledate kao da ste se upravo izvukli iz kreveta. Pošto je džins aktuelan u poslednje vreme, možete nositi farmerice i košulju sa dugim ili kratkim rukavima.

Iako je trenutno IN svetli džins, za večernji izlazak vam preporučujemo farmerice tamnijih boja. Ili se opredelite za tamne farmerice sa dugim ravnim nogavicama ili (ako je neki opušteniji izlazak u pitanju) za par ispranih farmerica. Uz to možete da kombinujete i „mornarsku“ majicu ili majicu sa V-izrezom.

Večera i noćni klub

Bilo da izlazite sa nekom devojkom ili da sa drugovima krećete u „lov“, u ovakvoj situaciji želite da u svom izgledu pomešate stil i uglađenost i da izgledate što je bolje moguće. Pošto mnogi noćni klubovi imaju pravila oblačenja, nemojte nositi patike ni džins.

Odlučite se za par dobrih pantalona sa dugim nogavicama i za košulju na zakopčavanje ili top. Ako nosite uzan top (kažemo uzan, a ne tesan), izaberite onaj koji u sebi sadrži likru jer je rastegljiviji od običnih.

Kafić

Ako idete na neko opuštenije mesto npr. kafić sa bilijarom, odlučite se za džins sa T-majicom dugih rukava. Patike, sandale, džins i obične majice mogu da prođu, ali bilo bi još lepše ako biste obukli nešto sa malo više stila npr. trendy farmerice dobro skrojenih linija i lep, čist top. Sve zavisi od toga šta kombinujete sa čim.

Spontani izlazak

Izlazite sa društvom, ali nemate pojma gde tačno idete? Najbolje što možete da obučete su neke lepe i moderne pantalone zajedno sa košuljom na zakopčavanje, topom, mornarskom ili V-majicom.

Sedam zlatnih pravila

Bez obzira na to koliko prijatelji ili devojka bili brutalno iskreni kada komentarišu nečiji izgled, ima muškaraca koji nikako ne shvataju da postoje modne kombinacije koje su vrlo neukusne i pokazuju elementarni nedostatak stila. Evo šta treba da izbegavate:

  1. Ne nosite previše nakita.
  2. Naočare za sunce – skinite ih kada ste u klubu ili kada izlazite noću.
  3. Mrežasti ili „metalizirani“ topovi – držite se klasičnijih kombinacija.
  4. Ako nosite previše sjajan top, ostatak garderobe mora da bude jednostavnih boja npr. crn ili teget.
  5. Nemojte da „šljaštite“ na sve strane – želite da budete drugačiji, ali ne da vas primećuju kilometrima daleko.
  6. Uzano je okej, ali, ponavljamo, ne nosite ništa što je previše tesno (ovo važi i za pantalone i za topove).
  7. Ako nosite košulju na zakopčavanje i rešite da prvih nekoliko dugmića ne zakopčate, ispod nosite običnu belu majicu ili T-majicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.