U trendu

Najveća greška u oblačenju koju žene prave nakon 35. godine

Poznati američki stilist Bred Goreski imao je 12 godina kada je prvi put uzeo magazin Vogue u ruke. U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htela da godinama kasnije, kao student istorije umetnosti, dobije praksu u Vogueu.

Naposletku je napredovao do pozicije asistenta, a uskoro je počeo da radi za stilistkinju slavnih Rejčel Zoe nakon čega je polako dobijao i svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend Kate Spade, a oblačio je i Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džons, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame. Od 2014. godine bio je i jedan od voditelja modne emisije Fashion Police.

Kada je u pitanju stil, Bred kaže kako na njega znatno utiče najveća greška u oblačenju koju žene prave nakon 35. godine.

Prema njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina verovatno ni nećemo nositi s 35 ili više, ali svejedno iz ormara ne uklanjamo odevne komade koje smo prerasli kako fizički tako i mentalno.

Važno je redovno pregledavati ormar. Razgledajte sve komade i izvucite ono što niste nosili mesecima. Na taj način videćete šta sve uopšte imate u ormaru i šta bi zapravo trebalo da dodate garderobi. Stvorićete novi prostor za novu odeću koja će vam savršeno odgovarati u tim godinama, kaže stilista koji dva puta godišnje radi čišćenje svog ormara kako bi bio siguran da su u njemu samo komadi koje zaista voli i želi da nosi.

Bred napominje da ne treba da se opterećujemo godinama i treba se oblačiti onako kako želimo, bez obzira na mišljenja drugih ljudi. Važno je ostati veran sebi. Nemojte dozvoliti da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je pomerati granice, zaključuje stilisti koji izdvaja Džeki Kenedi kao omiljenu modnu ikonu koja se do zadnjeg dana života oblačila po svom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)