U trendu

Ovih 5 modnih grešaka prave skoro sve žene tokom letnjih meseci

Za „stilsko leto“ se pravi modni stručnjaci drže malih modnih pravila koje su mnoge dame – uglavnom nesvesno – sigurno već više puta prekršile. Ali, više neće!

1. Biranje pogrešnih materijala

Odeću od sintetičkih materijala imamo svi (više ili manje) kod kuće. Budite iskrene: što se tiče cene, komadi odeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, leti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Letnja odjeća mora biti lagana i prozračna. Pamuk, svila, lan i šifon su nam stoga najbolji prijatelji u letnjim danima.

2. Nošenje pogrešnog donjeg rublja

Kao što već znamo, leti moramo da nosimo što prozračnije odevne predmete. Razlog više da nosimo odgovarajuće donje rublje. Na primer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružna ispupčenja koja su vidljiva kroz odeću. Boja je takođe odlučujuća: ako se donje rublje vidi kroz laganu letnju odeću, ceo izgled deluje nekako jeftino. Zato crno donje rublje nije baš dobrodošlo leti.

3. Čudnovate kombinacije boja

Konačno je leto i sada možemo kombinovati više boja. Zbogom dosadnoj zimskoj odeći – pozdrav, šarene letnje haljine! Međutim, pre nego preteramo sa jarkim bojama, treba misliti na neka pravila. Uopšteno važi: nemojte kombinovati više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držite iste palete boja.

Na primer, ako ćete pomešati tamnoplavu s tirkiznom i svetloplavom, izgled će biti vrlo harmoničan. Takođe, belo je leti uvek poželjan partner u svim kombinacijama – za sve šarene letne boje.

4. Previše modnih dodataka

Leti stalno nosimo sunčane naočare – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za telefon i novčanik. I to već izgleda kao da smo pokupovali ceo raf sa modnim dodacima. Kako ne biste delovali prenatrpano, treba stati na kočnicu i dobro razmisliti koji dodatak nam je zaista neophodan. Manje je više!

5. Nošenje pogrešnog broja

U zadnji čas ste na rasprodaju naleteli i kupili ste preuske komade odeće (misleći kako ćeš smršati do sledećeg leta). Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom uglu ormara. Zato uvek morate proceniti šta kupujete – naime, ako vam odeća dobro stoji, svaka odevna kombinacija izgleda sjajno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar