U trendu

Žene, ovako ćete razlikovati ORIGINAL markiranu torbu od KOPIJE

Pre nego što pazarite tašnu s potpisom nekog poznatog dizajnera, proverite da li se zaista radi o originalu, ili trgovac za paprene pare pokušava da vam uvali „lažnjak“. Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih možete da „provalite“ čak i najbolje urađenu kopiju.

Pre nego što pazarite tašnu s potpisom nekog poznatog dizajnera, proverite da li se zaista radi o originalu, ili trgovac za paprene pare pokušava da vam uvali „lažnjak“. Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih možete da „provalite“ čak i najbolje urađenu kopiju.

Ukoliko primetite da su šavovi krivi, da postava ne deluje odgovarajuće ili da ima jeftine umesto poliranih šnala, sigurno se radi o „lažnjaku“
Da li je vaša Guči torbica prava? Ako ste za nju izdvojili čitavo malo bogatstvo, sigurno ste uvereni da jeste. Na žalost, to što ste je skupo platili, ne garantuje vam da je original, ukoliko, naravno, niste kupovinu obavili u butiku određenog dizajnera.

Zato, kad sledeći put rešite da sebe častite brendiranom tašnom, obratite pažnju na par detalja i proverite da li u rukama držite original ili kopiju, piše Blic Žena.

NE NASEDAJTE NA POPUSTE

Jasno vam je, za početak, da ukoliko tašna ima potpis nekog čuvenog dizajnera, ona ne može biti jeftina. Ako vam neko nudi tašnu po nižoj ceni, pod izgovorom da je nabavljena direktno iz fabrike, možete biti sigurni da se ne radi o originalu. Treba da znate da se sve tašne poznatih dizajnera samo delimično šiju u fabrikama, dok se jedan deo posla odrađuje ručno, u butiku, i to u malim serijama.

PROVERITE POTPIS

Svaka brendirana tašna ima potpis koji garantuje da se radi o originalnom proizvodu. Pre nego što obavite kupovinu, dobro se raspitajte na kom mestu se taj potpis nalazi na originalnom proizvodu i kako tačno izgleda obeležje određenog dizajnera.

OBRATITE PAŽNJU NA DETALJE

Dobro pogledajte tašnu. Ukoliko primetite da su šavovi krivi, da postava ne deluje odgovarajuće ili da ima jeftine umesto poliranih šnala, sigurno se radi o „lažnjaku“.

PROVERITE LOGO

Ma koliko dobro bila napravljena, logo kopije biće blago izmenjen, zato obratite pažnju i na taj detalj. Možda neće imati dovoljan sjaj ili materijal od kog je napravljen izgleda suviše jeftino. Ukoliko posumnjate da sa zaštitnim znakom nešto nije u redu, ne kupujte tašnu.

Naravno, proverite i to da, recimo, na Gučijevu tašnu nije kojim slučajem zalutao logo nekog drugog dizajnera. To se često dešava prilikom sklapanja „lažnjaka“.

I AMBALAŽA SE GLEDA

Kada kupujete brendiranu tašnu, logično bi bilo da vam je zapakuju u odgovarajuću kesu ili kutiju, na kojima bi takođe trebalo da postoji oznaka određenog dizajnera. U nekim slučajevima ambalaža je istog dizajna i boje kao i sam proizvod. To imajte na umu pre nego što izvadite novac da platite tašnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.