U trendu

5 pitanja o telu koja muče svakog muškarca, a stide se da ih postave

Od muških grudi, po penisa u erekciji, muškarci o svom telu možda imaju neke nedoumice iako u tom telu žive svakodnevno.

Lekari su sakupili pet najvećih muških nedoumica o njihovom telu i jednom za svagda dali odgovore.

Zašto imam erekciju kada se probudim ujutru?

Za to je „zaslužan“ prirodni rast i pad testosterona koji vrhunac doseže u ranim jutarnjim časovima, i izaziva erekciju bez obzira na to šta vi sanjate.

Zašto toliko boli kada nas udare u testise?

Postoji mnogo senzornih nerva u i oko genitalija, a mišići u skrotumu koji služe za podizanje testisa naviše u karlicu zbog zaštite nisu tako debeli i jaki kao mišići u butinama, leđima ili rukama. A da jesu jaki, toplota koja se generiše u njima usporila bi ili zaustavila proizvodnju spermatozoida.

Da li moj penis treba da bude zakrivljen na jednu stranu?

Zapravo je veoma je neuobičajeno da muški polni organ bude potpuno prav i većina penisa je zakrivljena na jednu stranu, a u erekciji obično pokazuju na sever. Nema dakle mesta za zabrinutost, osim ako osećate nelagodnost ili bol tokom erekcije.

Jesu li moje „muške grudi“ prevelike?

Tokom puberteta i adolescencije, može da dođe do uvećanja žlezda ispod muškarčevih bradavica, pojava poznata kao ginekomastija. Ovo obično nestaje u kasnijim godinama, ali može doći do uvećanja kod muškaraca koji konzumiraju marihuanu ili određene lekove. Ali ukoliko su vam grudi tolike da staju u grudnjak sa D korpicama, trebalo bi da se obratite lekaru.

Da li nošenje tesnih farmerki utiče na broj spermatozoida?

Verovatno ne, kažu lekari. Nošenje tesne odeće može da smanji broj spermatozoida koji proizvodite jedino u slučaju kada raste temperatura u vašim genitalijama i to sprečava nastanak spermatozoida

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.