Bez autogolova (2)

Ukoliko je vaša partnerka od onih lukavijih dama, budite obazrivi prilikom prenosa utakmica. Moguće je da će ona lukavo pokušati da iskoristi vaš fudbalski delirijum. Sredinom poluvremena zatražiće vam ključeve od kola kako bi se provozala s drugaricama, novac za krečenje stana ili za obnavljanje garderobe. Ukoliko je utakmica vredna troškova, učinite joj toliko, ali joj nikada i ni po koju cenu nemojte dozvoliti da uzme daljinski upravljač i promeni televizijski kanal.

Zabranite joj i da prolazi pored TV ekrana, makar bila gola kao od majke rođena ili u svom najizazovnijem rublju. Zabranjeno je i da započinje bilo kakav ozbiljniji razgovor. Čak i da je u vašoj zgradi izbio požar, to može da vam saopšti u vreme pauze između dva poluvremena, pod uslovom da se tada ne emituju snimci najuzbudljivijih trenutaka s utakmice. Apsolutno je isključena i mogućnost da zahteva od vas da ručate ili večerate za stolom. U toku fudbalskog prvenstva ruča se isključivo pred TV ekranom. Uostalom, dok traje prvenstvo, nije ni potrebno mnogo hrane. Metabolizam strastvenog navijača godinama se prilagođavao i uglavnom odlično podnosi šokove koje izaziva gladan stomak. Uostalom, pravi ljubitelji fudbala umiru pre i posle, a nipošto za vreme Mundijala.

Ukoliko se ona zgražava ili naglas komentariše vaše navijačke ispade, kulturno je zamolite da prestane s tim. Što pre nauči da ne obraća pažnju na psovke i najgore uvrede upućene pre svega sudijama, igračima protivničkog tima ili TV komentatorima, to bolje za nju. To što će za vreme Mundijala iz vaših usta čuti reči za koje nikada dotad nije verovala da će od vas čuti mora da se toleriše. Važno je da žene shvate važnost ovog izduvnog ventila koji će, čim se bude znao pobednik finalne utakmice, dovesti do toga da se život opet vrati u normalu tačno tamo gde je i stao 9. juna 2006.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.