Bez njih se ne može (1)

Život je sasvim nemoguć bez žena, zato treba razmotriti pitanje kako živeti sa njima. Najbitnije je postaviti pravu distancu. To znači – imati je u količinama koje vam najbolje prijaju u vreme koje sami izaberete, i to na način koji je vama najprihvatljiviji. Pesimisti kažu da je ono što svakome na kraju pripadne nekoliko kvadratnih metara pod zemljom. Optimisti tvrde da je reč o prostranstvu ispod sopstvenog prekrivača i da je prava stvar omeđiti taj „sveti“ prostor.

Kada ste ispod sopstvenog pokrivača i kada vam je potreban miran i opušten san, na smetnji vam se može naći čak i mačka, a kamoli žena. Dok delimo postelju, narušavamo svoje instinkte. Ako ona zaspi u vašem stanu, a vi to niste želeli, možete se izvući imitiranjem noćnog gušenja ili epileptičnog napada. Vrlo je verovatno da će se uplašiti i u najgorem slučaju preći na kauč u dnevnoj sobi. Postoji ona poslovica koja kaže da se dve osobe ispod istog pokrivača nikada ne mogu smrznuti. U vremenu globalnog zagrevanja ovaj problem gubi na aktuelnosti. Ipak, postoje neke druge koristi od zajedničkog sna – potreba za dodirima!

Kod žena je taj nagon jači nego kod nas. Zato razvedenim ženama više nedostaje maženje od samog seksa. Dodiri, kao što je poznato, ni vama neće škoditi, osim ukoliko ne podrazumevaju kao sledeći korak obavezan trajni zajednički život, za šta, naravno, još uvek niste spremni. Naravno, ne treba biti pesimista do te mere, jer živeti sa devojkom pod istim krovom ili u istoj sobi jeste teško, ali nije nemoguće. Dakle, kako zaštititi teritoriju?

Jednostavno – čak i žena zna da u stanu mora da postoji nešto više ili manje konkretno čemu je njoj zabranjen pristup. U početku zajedničkog života sobe se dele po funkcijama: u velikoj igrate monopol, u maloj se bavite seksom… Međutim, s vremenom dolazi do drugačijeg rasporeda. Spavaća soba postaje njena – možete da dođete ako ćete da spavate, a dnevna soba je vaša – ako hoćete, samozadovoljavajte se monopolom. U tom smislu, najbolje je što pre razdeliti sfere uticaja. Da ona to ne bi shvatila kao konflikt, njenu teritoriju treba opremiti po njenom ukusu, a svoju morate zadržati po svaku cenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.