Brak nije lom

Brak ne mora da bude lom. Postoji čitav niz situacija koje vam neće uništiti duševni mir kada ste u braku. Za početak, kada vam bude rekla da je trudna, smatraće se da su to dobre vesti. Ukoliko se ona smeje vašim vicevima, znate da je to zato što vas zaista smatra duhovitim.

Pored toga, imate prišivenu svu dugmad, a imate i veće šanse da budete izabrani za predsednika. Zatim vas sestričina više ne spominje kao „čudnog rođaka koji se nikada nije ženio“, niti više morate da se trudite da vam se seks posreći. Brak je to obavio umesto vas. Striptiz barovi su ionako preskupi i depresivni. Uz to, uvek imate nekoga da vam bude Ivet dok se igrate bezobraznih igara preobučeni u kafedžiju Renea.

Takođe, možete štedeti svoju nadarenost za laganje kako biste je iskoristili tamo gde vam treba – na poslu. U svakom trenu imate čisto posuđe, veš, košulje, pantalone; vrlo često vas posle posla dočeka topao ručak, a ponekad i desert. Ne morate više da radite 300 trbušnjaka, dovoljno vam je tri nedeljno, a svaka svađa ne znači da morate da uzbunite protivvazdušnu odbranu, posebno kada se ona spakuje i ode kod mame.

Više vam nije potreban prijatelj za njenu prijateljicu, patite od slatke apatije zadovoljstva, ne radite šta god hoćete kad god hoćete – i to vam još produžava životni vek. Račune delite po pola, obaveze oko dece takođe. Brak je zaista prava uživancija. Možda ne bi bilo loše da ga isprobate zbog svih ovih pogodnosti. Sreća je da živimo u vremenu kada se najjednostavnije možete povući iz čitave priče ukoliko vam ona jednostavno ne bude odgovarala. Povlačenje se zove razvod, a prostora u kući u tom slučaju imaćete dvostruko više. Doduše, postavlja se pitanje ko će peglati, kuvati i prati za vama… Ipak, uvek postoji mogućnost da se oženite drugi put, ili treći, četvrti, peti…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.