U trendu

Brige i rasterećenja

U uslovima savremenog života nije retka situacija da se svi žalimo na gomilu briga koje nas svakodnevno pritiskaju, odnosno na to da, kada do rešavanja nekog problema dođe i kada nastupi rasterećenje, mi zbog količine stresa više i nismo u stanju da se tome obradujemo. Uzmite za primer vreme koje provodite za računarom. Zašto ne bi trebalo da budete zabrinuti? Zato što niste jedini. Zašto bi trebalo da budemo zabrinuti? Zato što previše vremena provodimo npr. na Fejsbuku (i to tokom radnog vremena), a toliko bi korisnih stvari moglo da se obavi za to vreme. Dobri rezultati na poslu mogu da dovedu do bolje plate, dok dobri rezultati na Fejsbuku mogu da dovedu do otkaza.
Ukoliko vas brine što niste postigli veliki poslovni uspeh, treba zastati na trenutak. Za početak, valja razjasniti šta znači uspeh, generalno gledano. Postoje ljudi koji su predodređeni za velik biznis, a postoje i oni čiji se kvaliteti nalaze u drugim aspektima života. Kada se govori o emotivnom planu, dobar deo nas se brine o tome da li će i kada će pronaći "onu pravu". Pošto na svetu ima više žena nego muškaraca, ne bi trebalo da brinemo. Kako nam se nižu rođendani, tako se povećava broj slobodnih žena s kojima možemo da izlazimo. Važno je samo prekinuti s očekivanjem da će svaka avantura biti pravi pogodak. Pronalaženje prave osobe je ozbiljan posao.
S druge strane, dobar deo muške populacije brine se zbog toga da li će, jednom kad pronađu onu pravu, uspeti da budu i dobri očevi. Ta nepripremljenost ne bi trebalo da zabrinjava jer su bebe otpornije nego što mislimo i uzvraćaju svu ljubav koju im dajemo. Greške se prave, ali se na greškama i uči. Kao kada ste učili da vozite bicikl ili kola – obe faze ćete ionako ponovo proći sa svojim klinčetom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.