Brinuli ste bez razloga : Naučnici otkrili koja je prosečna dužina penisa

Mnogi naučnici i istraživači pokušavaju već vekovima da odgonetnu večitu dilemu mnogih žena i muškaraca – koja je prosečna veličina penisa?

Portal Medical News predstavio je kompilaciju svih naučnih studija o veličini penisa koja može pomoći u dobijanju odgovora.

Sve miše muškaraca pati od anksioznosti koja je povezana sa njihovom ‘muškošću’, a to ne treba da čudi s obzirom na sve veću prisutnost besplatne i lako dostupne pornografije na internetu kao i porast agresivnih kampanja firmi koje obećavaju povećanje penisa.

Kada je penis premali?

U istraživanju objavljenom u Žurnalu Urologija analizirane su veličine penisa 80 fizički prosečnih muškaraca. Penisi su im mereni prije i nakon erekcije izazvane lekovima. Zaključili su da se samo muškarci koji imaju dužinu manju od četiri centimetra kada je penis u stanju mirovanja, ili u erekciji manju od 7,5 centimetara, mogu smatrati kandidatima za povećanje penisa, prenosi Klix.ba.

Koja je normalna ili prosečna veličina penisa?

Istraživači iste studije navode da je prosečna dužina muškog polnog organa 8,8 centimetara u stanju mirovanja i 12,9 centimetara u stanju erekcije. Otkriveno je i to da veličina penisa u stanju mirovanja nije povezana s veličinom penisa u stanju erekcije.

Kako bi se otkrilo koliko penis može narasti, urađeno je istraživanje na 200 turskih muškaraca i utvrđeno je da se to ne može predvideti na osnovu veličine penisa u stanju mirovanja.

Američka studija koja se oslonila na rezultate 1.600 Amerikanaca koji su sami merili veličinu penisa utvrdila je da je prosečna veličina penisa u stanju erekcije 14,2 centimetra, obim oko 12,2 centimetra.

U studiji se dodaje da na dimenzije penisa u stanju erekcije mogu uticati način na koji se muškarac uzbudi i da li muškarac koristi stimulaciju rukom. Dali su i savet muškarcima kako da izmere veličinu penisa. Potrebno je da metar ili lenjir postave na prepone i mere dužinu od baze penisa do vrha.

Ženama je manje bitna veličina nego muškarcima

Čini se da je zabrinutost muškaraca da li veličina penisa zadovoljava želje žena uglavnom pogrešna. Ovome doprinosi i to što iz sopstvene perspektive muškarca njegov penis izgleda manji nego kada ga neko drugi posmatra sa strane.

U studiji koja je objavljena u britanskom Žurnalu urologije navodi se da je 85 posto žena zadovoljno veličinom i proporcijama partnerovog penisa, što je mnogo više u odnosu na procenat muškaraca. Čak 45 posto njih veruje da imaju mali penis. Dok muškarci više brinu o dužini, žene više brinu o obimu.

U studiji u kojoj je učestvovalo 50 seksualno aktivnih žena navodi se da je devet od 10 žena priznalo da im je obim penisa važniji za seksualnu satisfakciju od dužine.

Žene ne žele muškarce s velikim penisom

Studija objavljena u žurnalu Plos One u novembru 2015. godine imala je novi pristup gde su ženama prikazivali 33 veličine penisa u 3D modelima. Trebale su da izaberu najpoželjniju veličinu. Žene su u većini slučajeva izabrale modele koji su vrlo malo iznad prosečne veličine penisa.

Mali uticaj gojaznosti na veličinu penisa

Studija koja je rađena u Saudijskoj Arabiji pokazala je da BMI indeks ima malu povezanost s dužinom penisa u stanju erekcije. Penis može delovati kraći ako je osoba deblja, ali u suštini to nije tako. Takođe, muškarcima je poručeno da ne moraju brinuti da li će se njihov penis smanjiti tokom godina. Razlika između muškaraca u 70-im i 20-im bila je manja od jednog centimetra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.