U trendu

Brzi i precizni

Odlazak s prijateljima na obaveznu partiju basketa ne mora da bude obično rekreiranje ili rutina koju obavljate od malih nogu. Nema nijednog razloga da ne poboljšate svoju pokretljivost i veštinu na terenu, ne zato da biste zadivili druge nego da biste obogatili ovaj mali svakom muškarcu drag ritual. Trči, stani, šut. Odakle je najbolje početi? Upravo odatle. Da biste izbegli blokade prilikom šuta, ubrzajte svoj polazni korak, ali i izbačaj lopte u skok-šutu. Da bi za vašu ruku govorili da je haubica, vežbajte šut iz driblinga, do linije za slobodno bacanje, napravite brz iskorak unazad i eksplozivno skočite prilikom izbačaja lopte. Pogodak – zagarntovan.
Kako biste mogli da se osećate dobro prilikom partije košarke, potrebno je da poradite na svojim skokovima. Za to je potrebno da stanete blizu table. Iz čučnja skočite visoko, brzo bacite loptu na tablu i uhvatite je jednom rukom, privlačeći je ka drugoj pre nego što dodirnete pod. Zvuči komplikovano? I nije toliko kada se sprovede u delo nekoliko puta, a efekat koji ćete kasnije ostvariti biće nemerljiv u odnosu na to kako ste ranije igrali. Važno je samo obratiti pažnju na to da doskok bude što mekši, s kolenima na unutra. Naravno, svako od nas voli kada uspe da pogodi trojku. Ali, trojke se, osim kada se dogode slučajno, mogu i navežbati. Šut je svakako precizniji na početku nego na kraju treninga. Da biste na utakmici pogodili poslednji šut za pobedu (onda kada ste najumorniji), baš tada bi trebalo da budete najprecizniji.
Šta valja činiti? Šutirajte sa leve strane i trčite da biste uhvatili loptu pre nego što ona dodirne pod. Nastavite trčeći ka desnoj strani i šutirajte dok ne postignete deset poena. Da biste se uživeli u situaciju, stvorite pritisak, govoreći u sebi: "Tri sekunde do kraja, lopta stiže do odlučujućeg igrača…" Šta vam ostaje da učinite? Samo da poentirate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.