Crna, plava ili riđa

Nećemo ovom prilikom o ukusima, ni o tome da li su privlačnije krhke plavuše ili mediteranske crnke – ili možda hoćemo? Šta je s onima koje su riđe?

Jeste li znali da u čitavom svetu prirodnih plavuša ima svega oko dva odsto?! Ipak, ženska populacija u velikom procentu boji svoju kosu u neku od nijansi plave, najčešće zbog toga što misle da će tako biti privlačnije muškom polu. Muškarci više vole plavuše, kaže Hoskov film, a Merilin Monro je odlično dokazala tu tezu igrajući u poznatom filmu. Plavuše verovatno veruju da to povećava seksepil, što i nije daleko od istine jer ih muškarci veoma često ocenjuju kao privlačne. One bude simpatije i ulivaju poverenje.

Kako se onda kotiraju crnke i brinete? Jači pol ih često doživljava kao inteligentne, zabavne i bezbrižne, a ukoliko se nosi i frizura sa stilom – to je ono pravo. Začuđujuće je da uprkos tome što muškarci smatraju brinete i crnke veselim, druželjubivim i otvorenim ženama, istovremeno mogu da ih vide i kao stidljive, čak i nesigurne, dok se za plavuše retko govori da su inteligentne i oštroumne, ali se ustalio izraz „hladne“.

Prirodno riđa kosa je prava retkost i u ženskom i u muškom svetu, što je za žene još jedan izazov da izaberu tu boju za sebe. Crvena kosa odaje želju za egzibicionizmom, volju za zavođenjem, a crvene nijanse obično biraju otvorene, samosvesne i pomalo agresivne žene.

Najopasnije su verovatno one koje su posle dugogodišnjeg plavokosog ili crnokosog staža donele jedinstvenu odluku da postanu vatrene crvenokose. Takva drastična promena boje kose mora biti indikativna. Promena frizure može da kaže mnogo toga o jednoj ženi, a kamoli promena boje kose. Farbanje možda jeste česta pojava (postoji otkako su žene počele da se ulepšavaju – dakle, oduvek), ali ne treba dozvoliti da vas neka od ofarbanih lepotica „prefarba“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.