Da li je on zainteresovan ili samo ljubazan?

Da li je zainteresovan za vas ili samo ljubazan? Sa godinama i nakon određenog broja veza, bilo ljubavnih ili prijateljskih, postajemo iskusniji i mudriji, ali opet, nismo nepogrešivi i desi se da nekada vidimo ljubav, gde zapravo postoji samo ljubaznost.

Da li vam se to ikada dogodilo? Mora da ste nekada bili u nedoumici i zato ćemo vam predočiti jasne znakove da ga ne zanimate kao žena i da ne želi sa vama da ostvari ljubavnu vezu, već da samo hoće da bude ljubazan. Nemojte mešati ove dve stvari.

Šta ukazuje da ga ne zanimate kao buduća partnerka?

Ljubav nas zaslepljuje i nekada je vidimo tamo gde samo postoji prijateljstvo ili ljubaznost. Možda vam izgleda nemoguće da taj momak koji vam pruža širok osmeh, koji vas dodiruje po ramenu dok razgovara sa vama i koji vam možda čak i poruke šalje sa pitanjem kako ste i kako vam je prošao dan, nije lud za vama.

Zar to nisu očigledni znaci da je zainteresovan? Ne uvek, možda je samo ljubazan ili vas voli kao prijatelja.

Pitate se, kako da znate sa sigurnošću?

Govor tela

Neverbalna komunikacija može da vam da nekoliko naznaka. Nemojte se prevariti ako vas dodiruje, jer zavisi od mesta na kom to radi.

Ako, dok ste zajedno i ćaskate, dodiruje vaše rame ili leđa, ali nikada struk, to verovatno znači da nije zainteresovan.

Poruke

Pismena komunikacija donosi mnogo više nesporazuma, zbog nedostatka tonaliteta, intonacije…

Hajde da raščistimo stvari: ako na vaše poruke u bilo koje doba dana odgovara odmah, znači da jeste zainteresovan. U suprotnom, možda je samo ljubazan.

Način na koji provodite vreme zajedno

Ako retko ostajete sami i uglavnom se nalazite na istom mestu sa još prijatelja, bez obzira na to da li vam se osmehuje, znači da ne gaji interese prema vama, nego da je samo jedna učtiva osoba.

Da je zainteresovan, tražio bi način da ostanete sami. Žao nam je, ali nije ono što možda vi priželjkujete da bude.

Provodite vreme sami, ali bez ikakvih konkretnih koraka s njegove strane

Ukoliko se ponekada nađete sami, recimo, odete u bioskop da odgledate neki film, ali nema poljubaca, dodira po licu ili struku, nemojte gajiti iluzije.

Njegova ljubav je prijateljska.

Način na koji razgovarate

Ukoliko vam bez problema i učestalo priča o svojim nedavnim osvajanjima neke žene ili devojke, stvar je jasna.

Nemojte misliti da želi da budete ljubomorni. Želi jedino prijateljstvo sa vama.

Ko se kome prvi javlja

Da li najčešće vi zovete njega ili obrnuto? Jedno je da vam odgovara na poruke preko društvene mreže i da razgovori traju nekada dugo, a druga da razgovor inicira on.

Ako gotovo uvek vi započinjete konverzaciju, imate razlog da sumnjate.

Vremenom sve legne na svoje mesto

Budimo iskreni: koliko dugo se poznajete? Ukoliko je prošlo više od dve nedelje (čak je i ovo dug period) i nije probao ništa sa vama, ne radi se o tome da se ponaša kao kavaljer, već ga ne zanimate kao žena.

Bilo kako bilo, nemojte očajavati, jer ukus i namere mogu da se promene vremenom. Na vama je da odlučite da li ćete da čekate da vreme eventualno učini svoje ili ćete ići dalje u potragu za nekim sa kim će stvari biti mnogo jasnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.