Da li ste pravi prijatelj?

Bez obzira na to da li imate malo, ali odabrano društvo svojih prijatelja ili prijatelje imate na svakom ćošku – pre ili kasnije ne bi bilo loše da se zapitate kakav ste vi prijatelj. Nema to veze s tim da li ste po prirodi individualista – ako vam je prijateljstvo na vrhu vrednosne skale i ako uživate u druženju, morate se zapitati.
Važno je da umete da poštujete tuđu privatnost i da ne dozvoljavate drugima da previše zadiru u vašu intimu. Izbegavajte da od prijatelja tražite usluge – radije sami rešavajte svoje probleme, a ako se on ponudi da vam pomogne – prihvatite radosno. Razumljivo je ako nekome ne odgovara preterana uzajamna zavisnost. Jasno je da čovek danas ne može da ima više od dva-tri prijatelja koji su mu zaista bliski, a razlog tome je izbegavanje preterane bliskosti s onima izvan odabranog kruga. Da li ste sigurni da je to što nikada ne tražite tuđu pomoć pravi put? Prihvatanje pomoći ne znači gubitak emotivne i fizičke slobode. Pravo prijateljstvo ne podrazumeva simbiozu već zajedništvo.
Lepo je ipak ako pripadate retkoj vrsti ljudi koji se smatraju savršenim prijateljima. Priskačete u pomoć kada treba i pružate podršku u teškim trenucima. Jasno vam je da je društvo prijatelja neophodno u najtežim, ali i u najradosnijim trenucima. Uz prijatelje je sve lepše i lakše. Umete da negujete prijateljske veze, spremni ste da pomognete, ali i da zatražite pomoć. Prijateljima uvek kažete ono što stvarno mislite, ne plašeći se da će vam zameriti zbog toga. To je dobar pokazatelj da imate iskreno i trajno prijateljstvo.
Najbolje u svemu je ako ste spremni da oprostite svojim prijateljima greške koje su učinili i ako ste voljni da im date drugu šansu. Takve situacije samo pospešuju prijateljstvo koje se usled nekih okolnosti poljuljalo. Vi ste taj koji može da smogne dovoljno snage i da ga vrati u normalu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.