Dan za nežnost (2)

Nedelja je dan kada treba znati uživati čak i onda kada ste sami. Odspavajte sat vremena duže nego radnim danima, jer ste veoma umorni i jedva ste čekali vikend da se dobro naspavate. Ipak, znajte da nije dobro da ostanete u krevetu do podneva – možete potpuno izgubiti volju da na taj slobodan dan bilo šta radite. Zato, na noge lagane!

Umesto uobičajenog niskokaloričnog doručka kojim svakog dana sebe iscrpljujete (jer vam se, naravno, neće da imate stomak), bacite se na pravi ukusni doručak sa svežim kiflama, buterom, marmeladom… Uostalom, zaslužili ste da se bar nedeljom malo počastite. Posle doručka, dok pijuckate kafu, prelistajte novine ili završite poglavlje romana koji ste prethodne večeri počeli da čitate, ali ste zbog umora odmah zaspali. Ugađajte sami sebi.

Taj dan posvetite nezi tela i duha. Idite na trčanje ili uradite nekoliko kondicionih vežbi u stanu. Treba da budete privlačni čak i kada nema nekoga ko bi u tom trenutku mogao da vam se divi. Naučno je dokazano da nega sopstvenog tela i vođenje računa o svom izgledu jača samopouzdanje i popravlja raspoloženje. Ne čekajte da telefon zazvoni i da vam drugi organizuju provod. Pozovite prijatelje i predložite im da zajedno odete u bioskop ili u šetnju. Svi su zauzeti? Hm, pa šta? To je odlična prilika da posetite izložbu koju odavno želite da pogledate. Možda vas baš u toj galeriji očekuje novo zanimljivo poznanstvo koje toliko dugo očekujete i koje će učiniti da nedeljom počnete da uživate punom parom – udvoje!

Iako ste otkrili da umete da uživate u samoći, nedostaje vam razgovor i smeh sa prijateljima. Napravite laku večeru (špagete su vam najjednostavnije za pripremanje) i pozovite ih da vam se pridruže. Ukoliko su svi oni već isplanirali svoje veče, iznajmite najnoviji film iz video-kluba ili se posvetite svom hobiju i nećete ni primetiti koliko vam je vreme brzo prošlo. Nažalost, sutra već počinje nova nedelja, a ponedeljak je dan koji od vas očekuje nove napore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.