U trendu

Disciplina hranjenja (1)

Čini se da stranačke kampanje nisu jedine takve i da postoje još neke koje su konstantno prisutne u medijima. Iako imaju različite ciljeve, sve one u osnovi funkcionišu na veoma sličan način. Da više ne dužimo, kampanja o kojoj će ovde biti reč je kampanja protiv suvišnih kilograma. Problem s kojim se savremena civilizacija (kao i svaki pojedinac) grčevito bori definitivno predstavlja jednu od najvećih pretnji po zdravlje.
Kao i stranačke kampanje, proizvodi za mršavljenje i različite dijete o kojima se emituju mnogobrojne emisije i reklame, pišu knjige i promotivni tekstovi, poput mnogih političkih stranaka, mnogo obećavaju pre izbora, a po nekom nepisanom pravilu veoma malo ispunjavaju. Običnom čoveku koji ima problem sa suvišnim kilogramima teško je da prepozna šta je istina, a šta dobar marketinški trik iza kojeg se krije samo želja za profitom. Koji su to najvažniji činioci na koje se često ne obraća dovoljno pažnje? Pre svega treba imati na umu koliko je važno da se dobijena bitka na kraju ipak ne pretvori u izgubljeni rat. Često se dešava da ljudi suvišne kilograme doživljavaju kao kaznu za koju jedino mogu da se iskupe bičevanjem, gladovanjem ili klečanjem na kukuruzu. Ako svemu tome dodate još i osećaj krivice, kao i koktel mnogih drugih emocija, dobićete neverovatno zapaljivu smešu.
Odgovor na sve je: ako ne gladovanje, onda bar drastično redukovana ishrana. Kada se započne s tako rigoroznom dijetom, ona sigurno daje rezultate u početku. Međutim, kako vreme odmiče, rezultati ne samo da izostaju nego se obično priča završava kilažom većom od početne. Ukoliko ne verujete, pitajte žene – one su stare poznanice s dijetama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.