U trendu

Drugačiji, ako ne bolji (1)

Promene nisu jednostavne, a svakako nisu ni bezbedne. S malim promenama se nekako i izborimo, ali šta kada je reč o onima koje nam iz korena menjaju život? Svako ko je iole iskren mora da prizna da deluju pomalo zastrašujuće. Koliko daleko biste išli kada je promena u pitanju? Ne, ne nije reč o uobičajenim promenama tipa "promenio sam frizuru". Mislite o ekstremu – drastičnoj promeni života koja nije samo površinska već vas dovodi u potpuno novu spoznaju sebe u okolnostima koje vam nisu bile ni bliske, a opet, s druge strane, imaju svoj cilj i svrhu. Zastrašujuće? Da, ali i krajnje uzbudljivo! Ako se sami ne usuđujete na takav zahvat, oslonite se na svoju partnerku ili na bliske prijatelje, koji će vas pratiti na putu promena i samospoznaje.
Nije nam potrebna nauka da bismo saznali da ljubav ima izuzetan uticaj na život. Ako se nova ljubav pojavi na horizontu vašeg života, to će sigurno uticati na uobičajeni redosled stvari na koje ste navikli s vremenom. Ponekad samoprožimajuća strast jednostavno mora da pronađe svoje ispunjenje i mi tu ništa ne možemo. To ne znači da se ovde zagovara prevara ukoliko se nalazite u ozbiljnoj i dugoj vezi, ali je suština u tome da čak i najduže i najozbiljnije veze treba s vremena na vreme preispitati pre nego što se dođe do tačke bez povratka, odnosno, do braka.
Poenta se opet nalazi u činjenici da ne treba da menjate sebe iz korena već da pokušate da pronađete boljeg sebe, nekog drugačijeg sebe, koji će iznenaditi i vas i vaše okruženje, naviknuto na starog i dosadnog vas. Dakle, ostanite vi, samo budite malo bolji. Obavezno nagradite sebe za svaki mali korak koji preduzmete u ostvarenju svog cilja. Nemojte štedeti na sebi da bi došlo do promene, prijaće vam da čujete komplimente na svoj račun i na račun hrabrosti i odvažnosti koju ste pokazali prilikom "renoviranja" svoje ličnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.