U trendu

Ekstremni sportovi

U slučaju da niste znali, nisu svi muškarci isti kada je sport u pitanju. Ima onih koji vole košarku, odbojku ili fudbal, ali ima i onih koji se radije okreću nekim eksperimentalnijim varijantama, nečemu što je u poslednje vreme popularno pod nazivom alternativne sportske veštine.

Možda i ne čudi što je tako. Posle mnogih napornih dana, najčešće radnih i kancelarijskih, muškarac poželi da mu se u životu dogodi nešto veliko, novo i uzbudljivo. Uzbudljivi su sportovi poput raftinga, penjanja po stenama, jahanja na talasima ili slobodni pad – idealna adrenalinska atrakcija!

Strast prema ovim disciplinama ne rađa se iz želje da se neko dokaže i pokaže, već iz namere da se organizam oslobodi stresa i tegoba. Opasnost i uzbuđenje koje se u tim momentima pojavljuju povećavaju proizvodnju adrenalina i ostalih hormona zaduženih za višak energije i dobro raspoloženje.

Pored toga što se tako vraćaju u psihičku ravnotežu, pripadnici jačeg pola odlučuju se za ove aktivnosti i da bi oblikovali i ojačali telo. Naime, spuštanje rečnim brzacima na nekoj vrsti plutajućeg boba je vrlo uzbudljiv sport koji ne samo da učvršćuje mišiće već povećava i potrošnju kalorija. Rafting možda na prvi pogled deluje naporno i opasno, ali je to jedna od najzabavnijih adrenalinskih disciplina koja jača gornji deo tela i trbušne mišiće. Penjanje po stenama i kamenim blokovima jača ruke, ramena i leđne mišiće, te poboljšava koncentraciju.

Međutim, kada je reč o koncentraciji, nema ničega što joj bolje doprinosi od slobodnog pada. Činjenica da se ispod vas ne nalazi apsolutno ništa od onog trenutka kada iskočite iz aviona povećava koncentraciju u moždanim ćelijama do neslućenih razmera.

Dakle, ko ono reče da svi muškarci vole fudbal, košarku ili odbojku?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.