Groznica najluđe noći (1)

Svi znamo da fotografije iz novogodišnje noći zauzimaju posebno mesto u našim životima. A njihov broj iz godine u godinu raste i onda posle nekog vremena lepo možemo da primetimo koje su se sve promene u međuvremenu izdogađale. Izrazi zadovoljstva na vašem licu, izrazi nezadovoljstva zbog žurke koja se pretvorila u fijasko, promene modnih trendova, promene devojaka, promene prijatelja… Fotografije nam služe kao podsetnici na vreme koje ostalo iza nas; one na neki način ilustruju našu životnu biografiju. Zamrznuti trenuci o kojima tek posle nekog vremena možemo da steknemo objektivan utisak. A Nova godina je idealna prilika da se sumiraju neki utisci, koji će onda biti zabeleženi.

Naravno, ne provodimo se svi na isti način tokom te „najluđe noći“, niti svi imamo isti broj fotografija. Neki nemaju ni vremena da razmišljaju o tome pošto se posvećuju temeljnim pripremama, odabiru lokacija, planiranju do najsitnijih detalja. Oni po pravilu imaju velika očekivanja od trenutka kada će se u ponoć sklopiti kazaljke. Neki drugi ne posvećuju toj večeri previše pažnje jer im čitava fešta izgleda kao samo još jedan beg od stvarnosti u neko lažno veselo okruženje, gde se prikriva suštinsko nezadovoljstvo. Drugi uopšte ne žele da ostanu u gradu pa se specijalno za najluđu noć pretvaraju u turističke izbeglice koje svojevoljno odlaze ka nepoznatim i egzotičnim destinacijama u želji da se osame s voljenom osobom i na taj način proslave Novu godinu. Odnos prema Novoj godini svakako nije nebitna stvar. Svi ga imamo, uspostavljamo ga od malih nogu, i vremenom mu dajemo ili oduzimamo pojedina značenja.

Na prvom mestu tu se najjasnije vidi ko je koliko zadovoljan u periodu koji ostaje za nama. „Ubijanje“ od alkohola često predstavlja omiljenu matricu, koja prilično jasno svedoči o tome da se toj osobi protekle godine nisu baš dešavale najbolje stvari. Najluđa noć ne može da bude luda sama od sebe. Potrebno je da i mi uradimo nešto tim povodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.