Ispravite greške

Konačno ste pronašli pravi posao i sada želite da se pokažete u najboljem svetlu. To će vam sigurno poći za rukom ako izbegnete neke loše navike koje ostavljaju loš utisak. Podrazumeva se da se loših navika ne možete osloboditi odjednom – niko se loših navika nije rešio lako – ali je jako važno da shvatite gde grešite i da postepeno izbacujete greške iz svoje svakodnevice. Kada locirate greške koje pravite, lakše ćete ih ispraviti i popraviti svoj učinak na poslu.

Mislite da niste dovoljno stručni? Da bi vas na radnom mestu shvatali kao odgovornu osobu koja zna svoj posao, neophodno je da dokažete svoju stručnost. Zato ne odbijajte poslove zbog straha od toga da nešto nećete znati da uradite. Čak i ako mislite da će vam biti potrebna pomoć, slobodno je potražite od kolege koji je u toj firmi duže od vas i koji sigurno ima više iskustva u takvim poslovima. Morate shvatiti da neke stvari iz svoje struke možete da naučite samo u praksi, a vi je sve dosad niste imali. Zato vam niko ne može zameriti što nešto ne znate.

Ukoliko ne spadate u red timskih igrača, nemojte odmah padati u očajanje. Da bi vas kolege poštovale, neophodno je da budete deo tima. Izbegavajte da po svaku cenu preterano ističete svoje znanje i trud. Budite kooperativni, pomozite i kolegi da se pokaže. Ako neko može da računa na vas, moći ćete i vi da računate na njega, a to se na duži rok uvek isplati.

Najgora navika koja može da vam pravi probleme jeste nepoštovanje postavljenih rokova. Ako ne marite za rokove u kojima posao mora da bude gotov, niko vas neće shvatiti kao ozbiljnu osobu koja odgovorno obavlja posao koji joj je poveren, a to može mnogo da vas košta u poslovnom svetu. Na kraju, trudite se da nikada ne preterujete u indiskretnosti. Uvek birajte reči i izbegavajte ogovaranja. Svoju otvorenost i iskrenost sačuvajte za privatna i porodična druženja. S kolegama u svemu i u svakom trenutku budite umereni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.