Jutro je vreme za akciju

Zna se da "nikad nije kasno da se ljubi strasno" i da je za ljubav i sva čulna uživanja koja ona donosi dobro svako vreme i svako doba dana. Ovakav stav nije izmišljen tek tako i u najvećem broju slučajeva potpuno je tačan. Ipak, komplikovana hemijska fabrika kakav je ljudski organizam ustanovila je kod oba pola idealno vreme i dane za sve, pa i za ljubav, to jest seks – vreme kada seks prija više nego inače. Dakle, priča da su muškarci uvek i u svakom trenutku spremni i raspoloženi nije sasvim tačna.
Kada su muškarci u pitanju, količina testosterona, hormona muškosti, raste i opada pet-šest puta u toku dana. Promene i sami možete osetiti. Najviši nivo ovaj hormon dostiže u ranim jutarnjim časovima (i žene i muškarci upoznati su sa fenomenom "jutarnje erekcije"), a najniži (čak 30 procenata niži) u večernjim satima, kada se veruje da je seksualna želja najubojitija. Zaključak je više nego jednostavan – ako želite siguran pogodak, bez nedoumica da li ćete biti uspešni ili ne, ne plašite se da u rano jutro svoju partnerku na vruć način probudite iz sna.
Međutim, količina testosterona nije odgovorna samo za seksualnu želju muškaraca. Žene takođe imaju biološki regulator. Sa povećanjem inače male količine ovog hormona u ženskom organizmu raste i ženina želja za seksom, a to se, kako je evolucija to lepo isprogramirala, dešava upravo u vreme njenih plodnih dana.
Na kraju, bez ulaženja u terminološke odrednice, vođenje ljubavi kao čin koji prija i vama i njoj ne treba programirati. Uživanjima se treba prepuštati onda kada situacija i mogućnosti to dozvoljavaju, bez obzira na biološke faktore. Međutim, ako već želite da natempirate da i njoj i vama čitav ugođaj bude perfektan, obratite pažnju na doba dana i na mesec u godini i – prepustite se čarima seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.