U trendu

Kakvi u jelu…

Hrana i seks su neraskidivo povezani, za to vam ne treba stručna literatura niti stručno objašnjenje – dovoljno je da probate i jedno i drugo. Međutim, da li je istina da su osobe koje radije jedu slanu hranu otvorene, dinamične, preduzimljive i sigurne u sebe? Izgleda da je to tačno!

Ovakav izbor hrane govori da su to odlučne, iskrene, samostalne i vrlo razumne osobe, dok su oni koji više uživaju u slatkišima nesigurni u sebe i večito u potrazi za tuđom zaštitom. Takve osobe nalaze emotivnu utehu u slatkoj hrani, ali su istovremeno spremne da pomognu drugima i bolje kontrolišu svoje emocije nego ljubitelji slanog.

Uzroci ovakvog ponašanja nalaze se u ukusima formiranim još u detinjstvu, kada neku hranu jednostavno zavolite, dok drugu izbegavate da konsumirate od malih nogu. Naravno, kod ogromne većine ljudi postoji iskonska naklonost prema slatkišima, budući da je majčino mleko slatkastog ukusa, dok se sklonost prema drugim ukusima stiče postepeno, kroz razne faze istraživanja i isprobavanja svega onog što je novo.

To bi nas moglo dovesti do zaključka da osobe koje najviše uživaju u slatkoj hrani u njoj nesvesno traže utehu i smirenje koje su kao bebe nalazile u majčinom zagrljaju. One su pomalo infantilne i vrlo osetljive.

Kako li se onda tumači ljubav prema mesu, egzotičnim začinima, brzoj hrani ili vegetarijanskoj kuhinji? Seksolozi imaju razne tvrdnje o svakom tipu ishrane, a verovatno najlošije prolaze oni koji se hrane brzom hranom – sve što je brzo, to je i kuso! Kod njih je očito reč samo o trenutnom zadovoljstvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.