Koje je idealno doba dana za seks?

Nekada se verovalo da je prvi dan leta, pored toga što je najduži dan u godini, i najsenzualniji dan. Savremeni seksolozi su čak naučno objašnjavali da su tog dana hormoni najaktivniji i da se taj dan slobodno može proglasiti „savršenim danom za ljubav“. Šta se to tačno dešava sa nama tog dana?

Kao prvo, svet oko nas je opušteniji i vedriji pošto se približava vreme odmora i zabave. Znate već da dnevna svetlost i noćna tama regulišu sve funkcije našeg organizma, pa i potrebu za seksom. Dakle, što više svetlosti – više seksualnih hormona.

Sunčevoj svetlosti treba da zahvalimo na dobrom raspoloženju jer se na suncu smanjuje nivo supstanci koje izazivaju depresiju. Budući da su letnji dani duži od noći, ovakvu priliku ne treba propustiti. Verujte, bićete srećniji, a seksualno zadovoljne osobe su samopouzdanije i kreativnije.

Zbog toga leto treba iskoristiti na najbolji mogući način: vodite ljubav što češće. Odmah se postavlja pitanje idealnog vremena. Neki veruju da je svaki trenutak u toku dana dobar za seks ako to oboma odgovara. Ima i tu istine.

Ipak, prema nekim procenama ljudskog ponašanja i stanja u organizmu, utvrđeno je da je idealno vreme za vođenje ljubavi period između 15 i 18 sati posle podne. Naime, u ranim jutarnjim satima većina ljudi je prilično pesimistički raspoložena, dok nas uveče uglavnom savlada umor od dnevnih obaveza.

Nemojte se previše oslanjati na afrodizijake. Te priče su zabavne, ali ne treba sve uzimati zdravo za gotovo. Ostrige, kivi, orasi i med, sladoled od vanile i mnoga druga jela uopšte ne moraju da prorade kao afrodizijak. Takođe, znajte da su alkohol i droga izrazito kontraproduktivni u krevetu. Ostrige i orasi mogu bar sugestivno uticati na povećanje polne moći, ali štetne supstance nikako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.