Koji je vaš životni ritam?

Da li stalno nekud jurite i žurite ili kroz život idete mirnim, laganim hodom čoveka koji smatra da će uvek stići tamo kud je krenuo, čak i onda kada kasni? Koliko brzina življenja utiče na vaša prijateljstva ili emotivne veze? Umete li da povremeno zastanete, zaboravite na vreme koje protiče i uživate u slatkom neradu?

Moguće je da ste od onih čiji je ritam brz, skoro frenetičan. Naravno, to ne znači da sve što zamislite odmah morate i da ostvarite. Ukoliko situacija to zahteva, umećete i da usporite. Međutim, to vam teško pada. Kada bi sve zavisilo samo od vas, vi biste neprekidno bili samo u akcijama. Logično je onda da osetite nervozu ako vam vreme protiče u neradu ili ako ga gubite čekajući nekoga ili nešto. Ipak, bilo bi dobro da sebi povremeno dopustite malu pauzu, ako ne radi opuštanja duha i tela, ono barem radi uživanja u onome što ste već uradili. U čemu je svrha postignutih rezultata ako ne možete bar malo da se divite samom sebi?

S druge strane, moguće je i da ste neka vrsta usporenog čoveka. Kad biste mogli da birate, vratili biste se u neku drugu epohu, kada su ljudi živeli smirenije i bez trzavica, pa su ipak imali dovoljno vremena za sve. Uopšte ne verujete da je žurba preduslov uspeha, čak ni danas, kada svi ludački nekud žure. Kud će? Za vas je žurba kontraproduktivna i vaš mozak najbolje funkcioniše kada radi u svom ritmu. Niste čovek trenutka, mrzite površnost i u poslu i u međuljudskim odnosima.

Naravno, uvek je najbolje biti u zlatnoj sredini – ako je moguće. U tom slučaju, vaš ritam treba da zavisi od vašeg trenutnog raspoloženja. Pokazujete svoju aktivnu prirodu, umete brzo da izrazite svoje ideje, praktični ste i odlučni kad pred sobom imate jasno postavljen cilj. Tada ste spremni da reagujete u letu ako je neophodno! Međutim… Ponekad vas obuzme napad lenjosti i tada se najradije povlačite u svoju „jazbinu“ i uživate u lenčarenju i neradu. Nije to ništa strašno. To vreme možete adekvatno iskoristiti za smišljanje novih planova i za punjenje baterija za neke nove akcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.