U trendu

Kombinujte garderobu sa stilom

Da li ste znali da se tajna dobrog izgleda krije u dobrom slaganju materijala, boja, desena, krojeva, čak i različitih stilova? Sa svakom novom sezonom ista odeća kombinuje se drugačije u nekoliko različitih stilova, ali uvek ostaju i neka stara pravila da bi vam olakšala izbor. Zato, naučite ta pravila.

Pre svega, tu je desen. Ako želite da ukombinujete odeću sa dva slična desena, najvažnije je da osnovna boja kod oba odevna predmeta bude ista, na primer, uz odelo sa širokim prugicama pristaje kravata sa uskim. Ukoliko su deseni različiti, bitno je da budu istih dimenzija, što znači da karirani sako sa krupnim karo kockama ide uz kravatu širokih pruga i obrnuto. Ako želite da spojite tri prugasta desena, onda najuže pruge treba da budu na košulji, šire na sakou, a najšire na kravati. Za kombinaciju kariranog desena sa dva prugasta važi pravilo da pruge treba da budu različitih širina, a karo se uvek uklapa sa onim širim prugama. Ako želite da uklopite dva karirana desena sa jednim prugastim, bitno je da karirani budu istih dimenzija i diskretniji od prugastog detalja.

Što se tiče detalja i materijala, stvari stoje ovako: pripadnici jačeg pola se malo slabije snalaze na tom polju. Međutim, sigurno nećete pogrešiti ako glatke materijale kombinujete sa glatkim. Grublje tkanine najčešće se koriste u sportskoj garderobi, koja ide uz deblje mat materijale, vunu i raznobojne kombinacije.

Kad je reč o detaljima, oni vam određuju stil, pa zato obratite pažnju na njih. Uz svaki par cipela treba izabrati kaiš koji savršeno pristaje uz njih bojom, materijalom i kopčom. Što se tiče odeće, nećete imati problema ako uz svako odelo imate najmanje tri košulje i tri kravate koje se slažu s njim i po boji i po uzorcima.

Jedan od većih problema sa kojima se susreću muškarci kad je reč o oblačenju jeste dužina pantalona. Ako su nabrane na dnu nogavica, onda su predugačke, ali ne bi trebalo ni da budu kraće od ruba cipela. Prednji deo nogavice treba da prekrije otvor cipele, a zadnji deo da ide do početka pete obuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.