Komplimenti zlata vredni

U međuljudskim odnosima, pa i u ljubavnim vezama, davanje komplimenata je veoma bitno. Apsolutno svako može smisliti neku pohvalu, ali pravo davanje komplimenata je umetnost samo po sebi.

Jednim dobro upućenim komplimentom možete navesti voljenu osobu da zablista od sreće. Komplimente treba upućivati i muškarcima i ženama, jer u pohvali, priznajmo to, uživa svako.

Dobro bi bilo izbegavati uopštene pohvale – pošto se takav kompliment može odnositi na bilo koga, on neće mnogo značiti osobi koja ga prima.

I muškarci i žene vole da im bude priznato da su nešto dobro uradili. Nema veze koliko ste već puta rekli svojoj dragoj da je odlično spremila supu, svaki put će želeti da čuje kako joj je supa i tom prilikom uspela, pa je dobro pohvaliti je. Isto važi i ako vaša draga svaki put fenomenalno isprži šnicle. Svaki put je pohvalite. Ne mora da se radi ni o kakvoj krupnoj stvari – pohvale za dobro urađen posao će veoma prijati i biće odlično primljene.

Uvek je dobro učiniti kompliment ličnim. Ako nekome kažete da mu je košulja super, ili da je njena crvena haljina veoma seksi, zapravo ništa ne govorite o toj osobi. Efikasnije je reći da ta osoba izgleda fantastično u tom izdanju koje želite da pohvalite. Druga mogućnost je da se spomene šta ta odeća ističe na određenoj osobi. Naravno, kompliment ne mora da bude verbalan – možete joj i pokazati koliko seksi izgleda.

Pohvale valja uputiti i posle neke prepirke: kompliment na smirenosti, na dobrom uviđanju problema, na priznavanju greške… Uvek je dobro ohrabriti partnerku da kaže šta želi, jer se tako neguje međusobna komunikacija. A uspešna i iskrena komunikacija u pojedinim prilikama može da vredi čitavo bogatstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.