U trendu

Kućna atmosfera

Da li vam je nekada prošla kroz glavu misao da vas i sam raspored nameštaja u vašem stanu goji? Verovatno nije! A da li vam je palo na pamet da možete smršati ako reorganizujete životni prostor? Pogledajte oko sebe i obratite pažnju na udobne fotelje, daljinske upravljače na stolu, tabure za noge i držač za novine. Tako ćete upoznati svog prvog neprijatelja. Ne predlažemo vam da umesto udobne fotelje ispred televizora stavite fakirski krevet, a da sve daljinske upravljače bacite i svaki čas ustajete kako biste promenili kanal. Jednostavno, napravite raspored u kom ćete uživati, ali koji vas neće navoditi da po čitav dan sedite ispred televizora.
Takođe, ograničite se na gledanje samo onih emisija koje zaista volite i ne gledajte televizijski program po navici. Umesto da prevrćete televizijske kanale, uđite u kuhinju. Osmotrite posuđe i njegovu poziciju, pa ono „zdravo“ stavite što bliže i napred, a „nezdravo“ što dalje i što više. Koje je „zdravo“ posuđe? Sokovnik, multipraktik, teflonski tiganj, ekspres lonac, čajnik – to je posuđe u kojem spremate zdravu hranu i što vam je bliže, to ćete ga češće koristiti. Fritezu, toster za tople sendviče i kašiku za sladoled stavite što dalje i vadite ih u posebnim prilikama. Pored toga, birajte manje tanjire, čaše i činije, jer ćete tako sipati manje količine hrane. Možda je u pitanju samo optička varka, ali vredi probati. Naravno, pod uslovom da ne varate i da ne sipate nekoliko porcija zaredom.
Što se tiče spavaće sobe, ona može biti odličan prostor za motivaciju: poređajte slike na kojima ste bili mršavi, zgodni ili nabildovani. Svaki put pre nego što legnete, obećajte sebi da ćete se vratiti u formu. Neka vam te fotografije budu podstrek da povratite figuru i ujedno prekor što ste sebi dozvolili da se zapustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.