Kulturno u lift

Nema ničeg lepšeg od čoveka koji se lepo ponaša, a takva osoba je uvek s razlogom rado viđena i omiljena u društvu. Kultura ponašanja pomaže da se lepo i neusiljeno krećemo, da prijatno i osmišljeno govorimo, da se osećamo sigurnim… Lepo ponašanje je bez izuzetka potrebno svima, i mladima i starima, jer čuva ljudsku lepotu i daje smisao životu.

Čoveka koji se odlikuje lepim ponašanjem krase ljubaznost, pravičnost, postojanost reči, staloženost i, naravno, skromnost. Sve te osobine možete pokazati na mnogim mestima, čak i u skučenom prostoru kao što je lift. Pri ulasku, kao i pri izlasku iz njega, ako je reč o više osoba, deca i majke imaju prednost, zatim stare i nemoćne osobe, a redosled ulaženja je isti kao i prilikom ulaženja na vrata neke prostorije. Kada u liftu ima više osoba, treba pitati ko na koji sprat želi, a ne pojuriti na svoj osmi, recimo, dok neko izlazi na petom spratu. Obično pitanje postavlja onaj koji se nalazi blizu ploče za upravljanje i tek onda pusti lift u pokret.

Nije znak lepog ponašanja zadržavati predugo lift na svakom spratu (neko se raspriča kod vrata dok mu gosti odlaze) jer lift nije ničije privatno vozilo, već ga zajedno koriste svi u zgradi. Vratima lifta ne treba lupati, niti ih cimati, već ih treba tiho i pažljivo zatvarati (nečujno) kako ne biste smetali ostalim stanarima u zgradi.

Inventar u liftu treba čuvati, te pažljivo rukovati tablom za upravljanje (ne pritiskati bez potrebe dugmad). Takođe, valja biti obazriv prema ogledalu (ako ga ima) i osvetljenju (ako ga ima) – sve to služi sigurnosti i udobnosti onih koji se voze liftom. U liftu se treba kulturno pozdravljati s putnicima, bez obzira na to da li poznajete ljude koje ste zatekli unutra. Pošto lift ne treba da se preopterećuje, nemojte se gurati da se u njemu nađete po svaku cenu. Propustite jednu vožnju i kulturno sačekajte da se lift vrati po vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.